Video: Microsoft je planirao moćnije Lumije 950 i XL, ali dogodio se Nadella

WC se nekako domogao internog videa nastalog početkom 2015. godine koji opisuje Microsoftovu viziju flagship smartfona. Uređaji izgledaju identično sa službeno predstavljenim Lumijama, no imaju podršku za Stylus, odnosno “Surface Pen” te je za njih planirana dodatna oprema poput pametne maske. Isto tako video pokazuje rubove uređaja osjetljive na pritisak, a u istom videu čini mi se da protagonisti šetaju trogirskom rivom.

WC napominje da je ovo koncept video Microsofta još dok nisu bili finalizirani svi detalji oko uređaja te da se ideja podrške za olovku zadržale sve do pred predstavljanje, kada je odlučeno da to izbace. WC nadodaje da su 950 i XL trebale imati elemente 3D Touch tehnologije spominjane na Nokia McLaren uređaju, poput “Aktivnih strana”, no taj je prijedlog također odbačen. Kao razlog odbacivanja većine ovih ideja, WC navodi novu strategiju u mobilnom poslovanju, što znači da je Microsoft znajući da će se praktički povući iz proizvodnje mobilnih uređaja, namjerno uklonio, odnosno prestao razvijati neke značajke koje bi zasigurno Lumiji 950 i XL pomogle u borbi s konkurencijom.

Možda ćemo neke od navedenih značajki ugledati na Surface Phoneu, jednom kada se pojavi. Navodno, krajem ove ili početkom sljedeće godine. Ako uočite još nešto zanimljivo u videu, slobodno napomenite u komentarima. 🙂

Izvor: WC