(Bivši) CEO Samsunga za Sjevernu Ameriku novi predsjednik #Nokia Technologies odjela

Nokia je jutros objavila da je na mjesto predsjednika odjela Nokia Technologies izabrala, od danas, bivšeg predsjednika i CEO-a Samsunga za Sjevernu Ameriku gospodina Gregoryja Leea. Gregory Lee dolazi na čelo ovog odjela nakon što je krajem prošle godine Nokiju napustio dotadašnji predsjednik Nokia Technolgiesa Ramzi Haidamus, a do sada je ulogu V.D. predsjednika obnašao Brad Rodrigues.

Gregory Lee 13 je godine proveo u Samsungu. Od 2004. do 2009. bio je globalni direktor marketinga, od 2010. do 2013. predsjednika za Jugoistočnu Aziju; tijekom 2013. i 2014. obnašao je poziciju direktora Samsungove mobilne divizije za Sjevernu Ameriku, a od 2015. do danas bio je predsjednik i CEO tvrtke Samsung Electronics za Sjevernu Ameriku.

Rajeev Suri, CEO Nokije, izjavio je da su izabrali odličnog čovjeka za predsjednika odjela te da Gregoryja odlikuje strast za inovacijama, operativna izvrsnost i sposobnost upravljanja velikim potrošačkim tvrtkama. Lee kaže da je uzbuđen što će biti dio Nokia Technologiesa, odjela zaslužnog za inovativna rješenja na području dinamičnog tržišta potrošačke elektronike.

Lee od danas, 30.6.2017., postaje dijelom Nokije i bit će baziran u Kaliforniji, gdje je i ured Nokia Technologiesa.

Izvor: Nokia