(Bivši) CEO Samsunga za Sjevernu Ameriku novi predsjednik #Nokia Technologies odjela

Nokia je jutros objavila da je na mjesto predsjednika odjela Nokia Technologies izabrala, od danas, bivšeg predsjednika i CEO-a Samsunga za Sjevernu Ameriku gospodina Gregoryja Leea. Gregory Lee dolazi na čelo ovog odjela nakon što je krajem prošle godine Nokiju napustio dotadašnji predsjednik Nokia Technolgiesa Ramzi Haidamus, a do sada je ulogu V.D. predsjednika obnašao Brad Rodrigues.

Gregory Lee 13 je godine proveo u Samsungu. Od 2004. do 2009. bio je globalni direktor marketinga, od 2010. do 2013. predsjednika za Jugoistočnu Aziju; tijekom 2013. i 2014. obnašao je poziciju direktora Samsungove mobilne divizije za Sjevernu Ameriku, a od 2015. do danas bio je predsjednik i CEO tvrtke Samsung Electronics za Sjevernu Ameriku.

Rajeev Suri, CEO Nokije, izjavio je da su izabrali odličnog čovjeka za predsjednika odjela te da Gregoryja odlikuje strast za inovacijama, operativna izvrsnost i sposobnost upravljanja velikim potrošačkim tvrtkama. Lee kaže da je uzbuđen što će biti dio Nokia Technologiesa, odjela zaslužnog za inovativna rješenja na području dinamičnog tržišta potrošačke elektronike.

Lee od danas, 30.6.2017., postaje dijelom Nokije i bit će baziran u Kaliforniji, gdje je i ured Nokia Technologiesa.

Izvor: Nokia 

 • ¡No pasarán!

  Zar nije lopovska ekipa odavno napustila Nokiu, tj onda kada he ista i propala pre par godina??


  • Izgleda da je prije par godina, za vrijeme najburnijih događanja, Risto Siilasmaa počistio dobar dio Nokijaša, odnosno da se svima koji su zabušavali zahvalio. sadašnji zaposlenici su rezultat nove selekcije. Čak je i upravni odbor znatno izmijenjen.

   Što se Odjela za uređaje i usluge tiče, i oni su pročišćeni i od tisuća zaposlenika samo njih nekoliko stotina je u HMD-u.

 • Renato Kovacevic

  Ako je vjerovati ovome što piše,frajer ima opaki CV. Možda za koju godinu Nokia ima šanse da dostigne Samsunga u udjelu prodanih mobile device-a, pošto Lee zna sve o bivšem poslodavcu.


  • Još samo da pod njim na čelu izbace i neku Nokiju sa W10 i opet smo svi (i) tu 😀

   • hapz

    “Mokri Snovi”

 • Nokia4ever

  Konačno novo lice…sad ima da promeni sve lopove u Nokiji!