Nokia 3310 (2017) – raspakiranje

Najveće pitanje današnjice, koje toliko brine mnoge, je kako skinuti godine s popisa kojeg nam kreira život. Milijarde eura, dolara, kuna te raznih drugih valuta troše se u pronalaženje odgovora, no uza sav taj trud još mu nismo došli blizu. Međutim, ja vam mogu ponuditi rješenje za skidanje 17 godina za 469 kn. Kupite Nokiju 3310 😊.

 

Kad sam uzeo kutiju 3310 u ruke, vratio sam se instant u 2000. godinu kada sam se prvi put susreo s originalom. Sjećam se da je Nokia 3310 onda bila ultra moderna i napredna sa svojim novim tonovima zvona, kompaktnošću i igricom Space Impact u odnosu na moju 3210 koja je bila dotadašnji ideal.

Nokia 3310 je posljednja predstavljena u nizu od 4 uređaja koja su svjetlo dana ugledala krajem veljače na MWC-u, a imala je priliku prva doći na tržište diljem svijeta. Na test nam je poslao HMD Global putem hrvatskih predstavnika, a pri kraju testiranja bi se mogla već pronaći na policama trgovina u Hrvatskoj, pa i šire.

Kako je riječ o raspakiranju, najbolje je krenuti redom, od pakiranja. Ovaj uređaj spada u kategoriju osnovnih koji ne obiluju većim dimenzijama, pa je i pakiranje takvo. Napravljeno je jednostavno, grafički veselo, no ima jednu manu. Da nema naljepnice, ne bi znali koja je boja uređaja unutra.  Doduše, poznato mi je da su pametni Nokia uređaji imali na sebi oznaku boje modela, dok možda to nije slučaj sa s30+ modelima. Sve u svemu, pakiranje je veselo kako i dolikuje modelu koji vas vraća poprilično daleko u prošlost.

Sa stražnje strane možete pronaći osnovne informacije o uređaju, poput posjedovanja 2MP kamere što je popriličan odmak od originala, trajanju baterije koje je moćno, najdražoj igrici, Opera trgovini koja je ovdje rezervirana uglavnom za igre, posjedovanju radija, te podršci za micro SD i micro SIM kartice.

Po otvaranju prerezivanjem Nokia naljepnice, dočeka vas vesela 3310. U pretincima ispod su osnovni Nokia punjač sa spojenim kabelom i micro USB konektorom, osnovne slušalice sa mikrofonom, baterija od 1200 mAh te vodič na hrvatskom jeziku za korištenje 3310.

Premda je vodič namijenjen Dual SIM varijanti, naš testni primjerak podržava jednu SIM karticu. Na test nam je pristigao uređaj u plavoj boji koja je poprilično jednaka originalu. Moram reći da mi se dizajn sviđa te da je uređaj jako dobro napravljen. Dosta prati original, posebno u prednjoj strani i jako je ugodan u ruci. Dapače, doživite svojevrsno oslobođenje nakon što uzmete uređaj koji nema gabarite današnjih smartfona.

Kvaliteta izrade je poprilično dobra, a uređaj je lagan no ipak u ruci solidan. Toliko je solidan da je stražnju masku iznimno teško ukloniti. Nakon umetanja kartica i baterije, Nokia 3310 se jako brzo podiže i dočeka vas nostalgije prepun Nokia ton zvona. Da ne bi otišli u recenziju, ovdje ću se zaustaviti.

Video dolazi uskoro 🙂

Mogu samo konstatirati da je testiranje Nokije 3310 službeno otvoreno. Ukoliko imate kakvih pitanja slobodno ih ostavite u komentarima i ja ću se potruditi odgovoriti vam na sve.