Nokia 9 se pojavila na Antutu, potvrđene specifikacije!

 

Na Antutu benchmarku je isplivao test uređaja TA-1004, odnosno Nokije 9 koji nam je otkrio, ujedno i potvrdio najvažnije specifikacije uređaja. Naime, slične specifikacije su zajedno sa prvim fotografijama prethodno objavljene od strane Frandroida pa je sada jasno da će Nokia 9 doći sa Snapdragonom 835, 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije, Adreno 550 grafičkim procesorom, dvostrukom 13 MP kamerom te Androidom 7.1.1.

Dosta je zanimljiv podatak da se HMD odlučio na manju dijagonalu zaslona koja iznosi 5,27 inča što je suprotno dosadašnjim trendovima gdje su dijagonale top modela redovito preko 5,5 inča. Doduše nije poznato hoće li ovo biti jedina verzija uređaja te hoće li Nokia 9 doći i u većem izdanju, s obzirom da se trenutno masovno testira više hardverskih verzija uređaja pod imenom „Unknown heart“ za kojeg smatramo da je upravo Nokia 9. Kako će zaslon imati 2K rezoluciju (2560×1440) možda je i bolje ići s manjom dijagonalom kako bi baterija duže trajala.

 

Evo i liste specifikacija Nokije 9 (TA-1004):

  • Zaslon: 5,27 inča (Frandroid), 2K rezolucija
  • Procesor: Snapdragon 835 and Adreno 540
  • Memorija: 4GB (postoji i 8GB) RAM + 64GB interna memorija
  • Kamera: Dvostruka kamera sa 13MP senzorima (monokromatska i kolor)

 

Što se kamere tiče, očekivali smo možda i dual 16 MP kameru, međutim 13 MP kamera je u skladu s onim što konkurencija ubacuje u svoje najbolje modele. U ostalom, najvažnije je da algoritmi budu dobro posloženi kako bi izlazni proizvod bio kvalitetan. HMD je govorio kako dosta ulažu u kvalitetu kamere pa će biti zanimljivo vidjeti dokle su došli. Za sada je vrlo izgledno da će jedna kamera biti monokromatska dok će druga snimati u boji, slično kao i kod Huawei mobitela. Takvu postavku je potvrdio i Frandroid uslikavši sučelje kamere Nokije 9.

Posljednja najvažnija nepoznanica ostaje cijena za koju se nadamo da će bit prilagođena trenutnoj strategiji brzog širenja Nokia uređaja, odnosno prihvatljiva. Ako bi HMD ciljao na 500€, to bi moglo postaviti ovaj uređaj na prvo mjesto mnogima koji žele zakoračiti u svijet top modela. Naravno, uređaj još nije predstavljen pa je moguće da konačna verzija bude imala drugačije specifikacije. Kako sada stvari stoje, mogli bi Nokia top model ugledati jako brzo.

 

Kakva su vam razmišljanja o budućoj Nokiji 9?