#Nokia 9 (TA-1004) prošla #FCC i #Bluetooth certifikaciju *DOPUNA: Potvrđena veličina zaslona*

Nokia 9 u varijanti TA-1004 upravo je prošla certifikaciju američki agencije FCC. Dokumentacija testiranja nije javno objavljena, barem ne za vrijeme pisanja članka, no vidljivo je da je FCC HMD-u odobrio smartfon pod modelom TA-1004, za kojeg vjerujemo da je nadolazeći Nokia-brendirani flagship.

HMD TA-1004 FCC

Osim američke agencije FCC, Nokia 9 TA-1004 prošla je i Bluetooth SIG certifikaciju, a u posljednjih 10-ak dana nekoliko stotina puta pojavila se u bazi podataka benchmark servisa Geekbench. Osim Geekbench, posjetila je AnTuTu, a djelomično znamo i kako uređaj izgleda zahvaljujući fotografijama koje je objavio Frandroid. Osnovne specifikacije trebale bi biti: Android 7.1.1, Snapdragon 835 te 4GB, 6GB i 8GB radne memorije.

HMD TA-1004 Bluetooth SIG

Osim HMD flagshipa u verziji TA-1004, u Geekbench bazi podataka pojavio se i HMD-ov top model pod brojem modela TA-1012 i TA-1052, a u Indoneziji je certificiran model TA-1034, za kojeg ne znamo je li top model, no prateći trend TA-1004, TA-1012 i TA-1052 za koje znamo, možemo pretpostavit da je i on.

Sve u svemu, mnogi su pokazatelji da će nam HMD uskoro predstaviti nekakav top model, kojeg smo prozvali Nokia 9, iako bi se komercijalno mogao zvati i drugačiji. Da se mene pita, top model bi krenuo u prodaju tijekom ljeta, odnosno definitivno prije predstavljanja novog iPhonea i Galaxy Note modela.

Što vi mislite? Recite nam u komentarima.

Izvor: FCC, Bluetooth SIG  

Nadopuna: NPU je pronašao dokumentaciju koju je objavio FCC, koja nam otkriva da će Nokia 9, odnosno model TA-1004 doći s 5,3-inčnim zaslon, kao što je pokazao AnTuTu. Ostale specifikacije koje je otkrio AnTuTU su:

 • 5,3-inčni 2K zaslon
 • Snapdragon 835 i Adreno 540
 • 4GB RAM-a + 64GB interne memorije
 • 13MP+13MP dvostruka kamera
 • бађура

  E pa to je to,marketing,kao da je samsung bolji od kineza,isti su svi…

  • Gizda

   Bolji je nedvojbeno, ali nije 4 puta kolika je razlika u cijeni.

 • бађура

  Verovatno ce igrati na kartu kao i huawei sa njihovim kamerama,sto je danas pun pogodak…

  • Gagi990

   Ma jašta je pun pogodak, ja ne znam jel pratiš ali Huawei kamere i dalje su iza konkurencije, Leica jeste dobar brend i pravi ok kamere, ali Zeissu jos ne mogu prici.Huawei i Leica mozda za par godina preuzmu vodeću poziciju u kamerama na telefonu ali jos su iza.Huawei jedino uspeva time sto ima dogovor sa operaterima kao Samsung proviziju od prodatog telefona.Samsung i Huawei da ne reklamirjau ih operateri nebi bili ni blizu gde su danas, mada ovde dbe kompanije su videle gde Nokia grešila i ispravila.Cak i ljudi neki iz Nokie rade tamo, i oko kamere i svugde.

 • zeljko gti swift

  a gdje je nestao grafen


  • Benchmark aplikacije mogu prepoznat samo velicinu senzora ili velicinu fotografije, no ne i sam materijal od kojeg je senzor. Tako da to ostaje samo na davnoj glasini