Nummela: Radimo na partnerstvima za kameru. Investirali smo poprilično u licencu za #Nokia patente

 

CEO HMD-a Arto Nummela dao je zanimljiv intervju za južnoafrički medij GearBurn.com. Prije nekoliko dana Nummela je gostovao na indijskoj televiziji gdje je praktički potvrdio da će predstaviti dva Nokia flagshipa, a sada je otkrio još neke detalje.

U novom intervjuu za GearBurn Arto kaže da je većina dizajnera HMD-a radila na “praktički svim popularnim uređajima” iz Nokije u posljednjih par godina. Ponovno je pitan o mogućim Windows ili Sailfish uređajima, na što je odgovorio da ti operativni sustavi trenutno drže manje od 1% udjela na tržištu i da je Android odabir korisnika koji Nokia slijedi.

Najzanimljiviji dio intervjua kojeg se isplati pročitati je dio o kameri i patentima. Arto kaže da je HMD poprilično uložio u osiguravanje prava korištenja Nokijinih patenta te da je kamera smartfona za HMD “ekstremno važan” segment. Nadodao je kako rade na različitim partnerstvima za kameru koja će biti objavljena kada za to dođe vrijeme. Ne može zanemariti činjenicu da bi upravo ZEISS, dugogodišnji Nokia partner, koji je trenutno ugovorom iz 2012. vezan za Microsoft, mogao biti taj “kamera” partner o kojem HMD govori, no možda je riječ o nekim drugim tvrtkama iz segmenta fotografije.

Neke od zanimljivijih izjava su, na primjer, da su prilikom pregovaranja o prodaji uređaja u Australiji imali sastanke sa bivšim predsjednikom Nokije Stephenom Elopom ili da trenutno na razmišljaju o tabletima jer segment 2 u 1 uređaja jede tržište tableta.

Cijeli intervju možete pronaći ovdje.