WhatsApp produžio podršku uređajima na s40 platformi

Dobre vijesti stižu za sve one koji posjeduju Nokia uređaje na s40 platformi, ali i one koji obožavaju komunicirati putem WhatsAppa. Naime, produžena je podrška Whatsapp aplikaciji za s40 softver i to do 01.12.2018. godine što će sigurno produljiti vijek korištenja svih s40 Nokia uređaja.

Istu sreću pak nema Symbian i s60 os koji će podršku za istu aplikaciju izgubiti krajem lipnja, odnosno 30.06.2017. godine.

Za s40 mi je definitivno drago jer uređaji poput Nokije 515 i nekih lijepih Asha uređaja zaslužuju dugo korištenje. Nadalje, Whatsapp je očito shvatio, kao i HMD, da je još mnogo korisnika s40 uređaja te da mu se isplati imati promet kojeg ti korisnici stvaraju.

 

Aplikaciju možete preuzeti klikom na link.

 • Mario

  Bilo bi lijepo da obnove jedan (ili više) uređaja s fizičkom tipkovnicom i dodaju android na njega. Recimo fantastičnu E seriju

 • JP Renault

  To možda znači da bi HMD mogao oživiti s40 umjesto s30+ OS-a na običnim mobitelima. Ali nisam siguran podržava li s30+ WhatsApp.


  • Ne znam što je s s40 softverom, mislim da je on (ili licenca) prodan Microsoftu jer s40 uređaji su i dalje pod brigom B2X tvrtke koja radi za Microsoft. Bilo bi lijepo kada bi s40 zamijenio s30 jer taj softver ne podržava Whatsapp. Međutim, nisam siguran da ne bi mogao uz neke preinake.

   • JP Renault

    Mislio sam da su samo Lumie kod tvrtke B2X, a ostale Nokie kod HMD-a. HMD i Microsoft bi se vjerojatno mogli lako dogovoriti kad bi HMD želio oživiti s40 (slično kao prodaja licence za s30+ OS).