@evleaks objavio sliku dvostruke kamere #Nokia 8 uređaja sa #ZEISS logom

Glasine o nadolazećem Nokia 8 flagshipu pojačavaju se kako se približavamo navodnom početku prodaje, što je prema glasinama 31.7.2017. godine. Kredibilan izvor informacija iz svijeta mobilne industrije Evan Blass, poznat pod nazivom @evleaks, objavio je sliku dvostruke kamere Nokije 8 ispod koje vidimo ZEISS logo, laserski fokus i dvostruku bljeskalicu.

 

Fotografija kamere koju je objavio Evleaks poklapa se sa do sada objavljenim fotografijama, skicama i informacijama koje su putem raznih izvora procurile na internet. Prema tim izvorima, Nokia 8 je već u masovnoj proizvodnji, a s njom se očekuje i Nokia 9 koja bi trebala biti vodootporna i sa zaslonom od ruba do ruba.

 

 • Gagi990

  Microsoft nema vise nista sa Zeiss nazalost, Nadela je upropastio i to.Ali kao sto sam i pricao ni Nokia nema vise nesto oko kamere, kao sto vidite nigde ni PureView loga, niti je blic kao pre, koriste duo tone a na 950 seriji je tri tone.iPhone 7 ima 2 tona ali dupli, tj 4 blica zajedno.Mislim i ako izadje Zeiss sa HMD ovog meseca ili ove godine da nece biti neki veliki bum niti najbolji kvalitet, treba HMD-u i Zeiss-u vreme da opet napravi dobru kameru kakvu je nekada imala Nokia pa kasnije Microsoft.
  https://uploads.disquscdn.com/images/8bdd306ff16c68c0a24b53aa859c7cb81d767edeffbd07b3ec7e9af34f07917d.png

 • Goran William

  Nema mi logike da Zeiss nema više ništa sa MS-om, a opet ako MS više neće proizvoditi uređaje pa niti SP (jednog dana), onda ima logike. Samo se u tom slučaju nadam da će HMD doista izbaciti i uređaje sa win10 OS-om, jer ne znam što ću onda kupiti……? Android pa bila to i Nokia i dalje nema šanse….

 • Goran William

  Pa ako je Zeiss, možda su postigli kompromis sa MS-om, te naprave uređaje sa win10 OS-om i androidom, moguće čak i na oba OS-a jedan uređaj. To bi mi bio logičan kompromis za Zeiss 🙂


  • Sve je moguće ali nekako mi ova rečenica bode oči, odnosno dio o ekskluzivi.

   HMD Global, the home of Nokia phones, and ZEISS today jointly announced the signing of an exclusive partnership that aims to set new imaging standards within the smartphone industry.


   • što znači da Carl Zeiss nema više ništa sa Microsoftom.

    • Nokia4ever

     Dečko SP bez Zeissa je kao merđa sa motorom od fiče!


    • Ja sam to isto tako shvatio


     • Možda ili vjerojatno Microsoft želi za Surface Phone/Mobile imat sva rješenja “in-house” i “proprietary”, da ima manje licenci i raznih prava za plaćat. Ne mora sad Zeiss leća bit neko “zlatno tele” kvalitete kamere.
      https://www.microsoft.com/en-us/research/blog/project-vermont-improving-camera-performance/


     • ZEISS je već 10 godina u mobilnoj fotografiji i do sada su pokazali se veoma dobrima na svakom uređaju kojeg su potpisali, a mislim da je komercijalizacija takvih senzora, kao i grafenskih, budućnost, no ne vjerujem bliža (2 – 3 god), ali nikad se ne zna. Pitanje je kolike su Microsoftove ambicije za SP jer ZEISS, kao i svaka tvrtka, gleda zaradu, a oni je nemaju ako Microsoft ne planira prodati određen broj uređaja sa njihovim rješenjima.


     • Microsoftove ambicije za SP bi mogle biti i takve da on bude “sve svima” i “sve u 1 uređaj”, što znači da će morat bit “zaokružen” (all-round) uređaj, bez nekog posebnog naglaska samo na kameri baš. Kao kad u igricama, simulacijama tenisa, za nekog igrača piše da je “all-round” igrač 🙂 To bi mogao bit SP.


     • Moguće i nadam se da će sredit punokrvne Windowse pa da se i HMD na njih odluči da više ne moramo nosati računala i da se uzdrma duopol, no ZEISS isključivo profitira u broju prodanih modula, a ako će SP biti na 16 tržišta i iznad cijene trenutnih flagshipa onda je jasno zašto je ZEISS-u isplativiji drugi partner 🙂 Mislio sam na prodajnu ambiciju ne na tehnološku ili tehnologijsku (kako smatraš ispravnije hehe)