Glasine: Nokia 8 će koštati blizu 520€?

Nokia 8, čije smo slike pred produkcijskog modela imali priliku vidjeti, će biti predstavljena 18 kolovoza u Londonu. Sa ovim uređajem će HMD zakoračiti u svijet top modela, ali Nokia 8 ne bi trebala biti najbolje što HMD može predstaviti svijetu. Poprilično smo upoznati sa specifikacijama uređaja ali jedna važna stvar koja interesira mnoge nedostaje, cijena. Prema internim popisima rumunjskog Vodafona, Nokia 8 u crnom izdanju bi trebala koštati nešto manje od 520 €, odnosno 3852,00 kn. Kako operateri obično imaju više cijene od ostalih prodavača, moguće je da će cijena biti još nešto niža.

Sa ovakvom cijenom se Nokia 8 svrstava rame uz rame sa OnePlus5, Sony Xperia XZ, Xiaomi Mi6, Huawei Honor 9 i LG G6. Ukoliko ste upoznati sa ovim modelima moći ćete primijetiti da su im specifikacije slične a jednako tako i izgled uređaja. Jedini koji se tu ističe je LG G6 koji ima manje bezele oko zaslona i omjer zaslona od 2:1.

Sada nam je jasno gdje HMD cilja sa Nokijom 8. Sa visokom kvalitetom izrade, kvalitetnom kamerom i redovitim nadogradnjama Android OS-a, HMD bi mogao protresti ovaj segment top uređaja. HMD zna da Nokia logo na uređaju još uvijek znači nešto i itekako je svjestan toga. Međutim, pravovremeno pojavljivanje na tržište je također krucijalno. S obzirom da Vodafone već zna cijenu uređaja, moguće je da ga u ponudu uvrsti nekoliko dana nakon predstavljanja. E to bih doista volio vidjeti.

 

Via / Izvor