Glasine: #Nokia 8 u masovnoj proizvodnji; Nokia 9 bit će vodootporna i s 8GB radne memorije *Dopuna: Sa zaslonom od ruba do ruba, također*

Iz Kine nam opet stižu neprovjerene informacije o nadolazećim Nokia-brendiranim flagshipima. Jučer je njemačka stranica WinFuture.de dobila dojava izvora iz Skandinavije koji je u inventaru jednog prodavača pronašao unesenu Nokiju 8, zajedno s datumom prodaje (ili predbilježbi) i cijenom. Malo je nevjerojatno zvučalo da će HMD s prodajom Nokije 8 početi za 2 tjedna, odnosno 31.7.2017., no posljednje glasine iz Kine idu u prilog toj informaciji.

Modeli Nokije 8 ili 9 prema glasinama

Blog VTechgraphy prenosi informacije s Baidu foruma u Kini koje navode da HMD priprema dva flagship smartfona – Nokiju 8 i Nokiju 9. Oba uređaja trebala bi imati isti procesor: Snapdragon 835, te dvostruku ZEISS kameru na poleđini, kao i “čisti” Android.

Nokia 8 navodno stiže u jednodijelnom kućištu, općenito nalik na Nokiju 6, što uopće nije loše. Skener otiska prsta nalazi se na prednjoj strani uređaja, biti će ponuđen u 4 boje, a navodno je već krenula masovna proizvodnja. Zaslon Nokije 8 je veličine 5,3-inča i 2K rezolucije, a navodno ga proizvodi LG. Početna konfiguracija Nokije 8 bit će 4GB RAM-a + 64GB interne memorije.

Nokibarova skica Nokije 8 ili 9 sa ZEISS logom

Izvor s foruma Baidu potvrdio je da su fotografije koje je objavio francuski blog Frandroid vjerodostojne, odnosno da je na njima uistinu prikazana Nokia 8 s dvostrukom kamerom. Ponovljeno je, kao i u prethodnim glasinama, da će ZEISS logo biti smješten između dvostruke kamere i senzora za laserski fokus. Fotografija Nokije 8 koje je objavio Frandroid možete još jednom pogledati u nastavku.

Po pitanju Nokije 9, izvor navodi da će uređaj biti vodootporan i da će imati “zakrivljeni” zaslon. Nije jasno misli li se pod “zakrivljeni” zaslon kao zaslon od ruba do ruba ili zaslon s 3D Gorilla Glass staklom. Nokia 9 također će biti ponuđene s 8GB radne memorije, što znači da je 9 vjerojatno uređaj pod brojem modela TA-1012 kojeg smo vidjeli na Geekbenchu.

Zanimljiva je informacija o masovnoj proizvodnji, koja može biti i istinita jer smo proteklih dana vidjeli navodni prednji panel Nokije 8 (ili 9). Uzimajući u obzir da iz HMD-a teško cure informacije, vjerojatno je panel procurio iz tvornice u kojoj se uređaj masovno proizvodni za početak prodaje, koji se prema glasinama očekuje 31. ovog mjeseca.

Dobro je ponovno napomenuti da su ovo još uvijek glasine, a znat ćemo koliko su točne tek kada HMD predstavi uređaje.

Via: VTechgraphy

Izvor Baidu

Dopuna: Nakon kontaktiranja osobe koje govori kineski, pod “zakrivljeni” zaslon (kako ga prevode Google i Bing Translate) misli se na zaslon “od ruba do ruba”.