GSMArena recenzirala #Nokia 5 uređaj, koji se čini kao pravi pogodak

Nakon što su recenzirali kinesku verziju Nokije 6 i globalnu verziju Nokije 3, GSMArena napravila je recenziju Nokije 5, koja je postigla dosta dobre rezultate na testu.

U recenziji pod nazivom “numb3r5 don’t lie”, odnosno “brojke ne lažu”, GSMArena kao najveće nedostatke Nokije 5 navodi 2GB radne memorije (što je količina ispod koje proizvođači ne smiju ići ako žele uporabljiv uređaj), 16GB interne memorije od koje je 9GB iskoristivo, nedostatak USB Tip C utora i brzog punjenja.

Uzimajući u obzir cijenu Nokije 5 (189 eura), očekivano je da nema USB Tip C pa ni neko brzo punjenje. Po pitanju dizajna Nokia 5 se sviđa GSMAreni uz neke legitimne kritike popu klizavosti, nepotrebnog zauzimanja prostora razmicanjem bljeskalice od kamere te monotonijim dizajnom, no ističu da uređaj ostavlja Premium dojam.

Zaslon na Nokiji 5 ima malo veći kontrast na vanjskom svjetlu od Nokije 6 prema mjerenjima GSMArenae, što znači zapravo izvrsnu čitljivost, iako je svjetlina nešto manja u odnosu na 6. Reprodukcija boja je precizna, a zadovoljni su i kamerom za koju kažu da nemaju nekih zamjerki.

Prema recenziji portala GSMArena, Nokia 5 se čini kao kompletan i zaokružen uređaj, a takvi uređaji većinom najbolja prolaze na tržištu. Bit će zanimljivo vidjeti dojmove korisnika, ali i rezultate prodaje ovog modela.

Cijelu recenziju s više zaključaka i podataka pronađite ovdje.