HMD bi mogao uskoro predstaviti još dodatne opreme ali i nove Nokia uređaje

Nokia se vratila i dobili smo Nokije 6, 5, 3 i 3310 za objekt požude. Međutim, nisu svi Nokia fanovi zainteresirani za uređaje srednje klase, odnosno za ono što oni nude. Neki žele jače hardverske opcije, a neki čak i manje od onoga što nudi Nokia 3. Pekka Rantala, šef marketinga HMD Globala, dao je intervjuu za finski mobiili.fi gdje je govorio o posvećenosti HMD-a prema Nokia uređajima. Rekao je kako su 100% fokusirani na povratak Nokije na tržišta, ali što je zanimljivo i dodatne opreme koja obično prati mobilne uređaje. Možda je ovo najava povećanja portfelja dodatne opreme za nove Nokia uređaje. Do sada je Nokia pred predstavljanje top modela obično plasirala i raznu dodatnu opremu, od maski pa do punjača i zvučnika, što nije baš popratio HMD. Doduše, oni su plasirali zaštitne maske za Nokiju 6 i 5 te slušalice no moguće je da ćemo uskoro vidjeti i više proizvoda.

Također je bio priupitan za nove uređaje (posebno Nokiju 9 o kojoj se dosta pričalo posljednje vrijeme), no blog je ostao uskraćen za odgovor. Međutim, Rantala je rekao kako je za HMD logično nastaviti pratiti nomenklaturu pa možemo ugledati uređaje imena 7, 8, 9 ili pak 2.

Dakle, ovo ne potvrđuje ništa što već i sami nismo iz mnogih glasina saznali i čuli, ali nam daje nekakav obrazac djelovanja HMD-a. Primjerice, čuli smo glasinu da HMD možda sprema suradnju sa Xiaomijem, i to u vidu korištenja njihovog procesora Surge S1. Ukoliko bi taj procesor bio jeftiniji od dosadašnjih razvikanih Snapdragona ili MediaTeka, možda slabiji uređaji Nokia 3 ili buduća Nokia 2 dobiju jednaku procesorsku moć, ali druge odlike po kojima će se međusobno razlikovat cjenovno, a opet biti u svojoj klasi dostojna konkurencija. Nadalje, ovo znači da HMD traži nov izvor procesora kako bi održao cijenu uređaja, a zaobišao tvrdoglavi MediaTek koji teško isporučuje nadogradnje Android os-a na uređaje koji imaju njegove procesore.

Via