HMD konstantno unapređuje svoje proizvode zahvaljujući povratnim informacijama

Dugo očekivana Nokia 6, odnosno prvi povratnički Nokia uređaj, je došao na tržište početkom siječnja ekskluzivno za Kinu. Onda mnogi nisu znali što očekivati od suradnje HMD-a i FIHA, odnosno kakva će biti kvaliteta izrade i komponenti uređaja. Nakon nekoliko tjedana korisnici su počeli javljati da se sa stražnje strane odljepljuju slova Nokia loga. Inače, stražnja strana uređaja izgleda vrlo lijepo s obzirom da je riječ o dobro napravljenom aluminijskom kućištu gdje logo dominira.

Kako uređaj nismo imali prilike vidjeti nismo u početku reagirali na ovu informaciju. Međutim, nedavno smo nabavili Nokiju 6 (TA-1000) i uočili isti problem. Prvo je otpalo slovo I a naknadno i slovo K. Kontaktirali smo HMD Global vezano uz ovaj problem i oni su nam odgovorili da je ovaj problem bio prisutan kod prvih modela Nokije 6 te da je otklonjen prije nekoliko mjeseci. Sugerirali su nam da naš uređaj vratimo natrag trgovini te da uzmemo novi. Uglavnom, na europskom tržištu kao i u ostatku svijeta Nokia 6 službeno još nije dostupna pa smo uslijed nestrpljivosti posegnuli za kineskom verzijom oznake TA-1000 koja je usput imala instaliranu Google Play uslugu. Očito je naš uređaj jedan od onih prvih koji su izašli na tržište pa smo doživjeli isti problem kao i većina ljudi u Kini. Google Play inače nije službeno dostupan za TA-1000 pa je očito naš model koji se može kupiti u mnogim Internet trgovinama hakiran sa firmverom Nokije TA-1003, odnosno Nokije 6 namijenjene Hong Kongu što predstavlja problem za dobivanje budućih softverskih nadogradnji jer hakirani (fleshani) uređaji nemaju tu mogućnost.

Osobno bih savjetovao da se suzdržite kupnje modela TA-1000 Nokije 6 koji ima Google Play, osim ako ga kupite u Kini, jer je posljednja nadogradnja omogućila instaliranje Google Play usluge. Kako je problem otpadanja loga riješen kupnja tog modela u npr. JD.com trgovini je preporučljiva. Pitanje je da li Internet trgovine koje isporučuju uređaj u Europu imaju novije modele Nokije 6 gdje je problem riješen.

Drago mi je da HMD shvaća cijelu stvar ozbiljno te me veseli brzina ispravljanja problema kojeg su uočili korisnici Nokije 6. Ovakav odnos prema kupcima nije svojstven ni većim proizvođačima, a kamo li manjem startupu poput HMD-a koji postoji tek nešto više od godine dana. U biti ovo se očekuje od njih kada je Nokia brand u pitanju. Ipak, bio bih najsretniji kada bi uređaji bili već dostupni u trgovinama, no sam radije volim ispravan uređaj oslobođen pogrešaka tipa otpadanja slova ili upadanja prašine u prednju kameru kao što je to bio slučaj kod Lumije 920 koja se kao takva globalno prodavala više od pola godine.