HMD vlasnik sučelja Lumia Camera aplikacije te 500 patenata vezanih za dizajn #Nokia uređaja

Prema agenciji za intelektualno vlasništvo na području Europske Unije, EUIPO, HMD Global, tvrtka nositelj licence za Nokia brand i zadužena za razvoj Nokia smartfona, pod svoje vlasništvo dovela je 500 patenata vezanih za dizajn uređaja od tvrtke Microsoft Mobile Oy, a u tim patentima nalazi se i onaj za priznatu “Lumia Camera” aplikaciju, koja ima daleko najintuitivnije sučelje za fotografiju.

Brendovi poput PureView, PureMotion ili ClearBlack još uvijek su prijavljeni kao vlasništvo tvrtke Microsoft Mobile Oy, no postoji mogućnost da u narednim danima i brendovi kao i ostatak zaštićenog dizajna (oko 200 patenata) prijeđe u HMD Global. Moguće je da je transfer ovih patenata dogovoren u sklopu prodaje Microsoftovog mobilnog odjela tvrtki FIH Mobile za 350 milijuna dolara prošle godine.

Patent za sučelje kamere

Budući da je HMD sada vlasnik dizajna Lumia Camera aplikacije, moguće je da ćemo uskoro vidjeti sličnu aplikaciju za Nokia-brendirane Android uređaje. Zaista je riječ o odličnim vijestima za Nokia fanova jer je sada zapravo dio Nokijine ostavštine iz Microsofta vraćen natrag kući, u HMD. Sve patente koje HMD ima prijavljene kod EUIPO-a možete pronaći ovdje.

Isto tako, bilo bi lijepo uz ZEISS logo, tradicionalno sučelje kamere te tehnologiju za kameru koja je ostala u Nokije, vidjeti na budućim Nokia uređajima i oznaku PureView, koja se još nalazi u Microsoftovim rukama. 🙂

Svoje mišljenje o ovom transferu patenata slobodno ostavite u komentarima. Mislite li da bi uskoro mogli vidjet Lumia sučelje kamere na Nokia Androidima? 🙂