Nokia 3 će dobiti Android 7.1.1 do kraja kolovoza

Odlične vijesti stižu za sve sadašnje i buduće vlasnike Nokije 3 od glavnog tehničkog direktora HMD Globala Juhe Sarvikasa. Naime, Juho je na Twitteru potvrdio da će Android 7.1.1 nadogradnja biti dostupna za Nokiju 3 do kraja kolovoza. Nadogradnja će na uređaje doći putem OTA i to svima u isto vrijeme. Trenutno se prikupljaju sve dozvole potrebne za pojedina tržišta.

 

Juho Sarvikas on Twitter

Got a few questions on this so wanted to confirm that #Nokia3 will receive 7.1.1 update by end of August. @nokiamobile

Ovo je doista odlična vijest jer pokazuje da i MediaTekovi procesori mogu dobiti nekoliko nadogradnji ako je brand pravi. Nokia, odnosno HMD dosta ulaže u razvij uređaja i brine da verzije Androida budu podjednake na svim uređajima, a Nokia 3 je lijep budžetni uređaj za sve početnike u svijetu smartfona.

 • samonokia

  Druže…

  Od kako sam uradio OTA update, pratio sam iz dana u dan zaokupiranost RAM memorije. Pre update, zauzeće je bilo 1,5 GB RAM, slobodno 400 MB, sad je zauzeto 1,39 GB a slobodno 600 MB. I to pratim danima. Najviše RAM-a ždere FB, i FB Messenger, pa Viber i ostalo…

  Ne bih ni ja nikad uzeo fon sa #Mediatek cpu, ali Nokia 3 mi se svidela sama po sebi. Želeo sam konačno da probam prvu Nokiju sa Androidom. I probao sam. Prezadovoljan sam. Može i bolje ali za početak ocena 4+.

  • Gagi990

   De mi reci koliko imas memorije slobodne od 16gb?

   • samonokia

    12,81 GB slobodno od interne…

    • Gagi990

     Phonearena reče aman samo 7 sa app i slike, pa me zato začudi.


 • Sa sigurnosnim ažuriranjem za Nokiju 3 je HMD pustio i svoj update koji donosi izmjene u korisničkom sučelju i poboljšanja stabilnosti, tako da je vjerojatno ta smanjena potrošnja RAM-a uključena u to poboljšanje stabilnosti.


  • Da, ima nekih poboljšanja za Nokiju 3 i navodno sada radi bolje.

 • Gagi990

  HMD je ovo sansa da se probije na low end tržište, mnogi proizvodjaci su odustali od low end tržišta u android svetu.Kao Samsung, Huawei, HTC…Mislim da bih se HMD mogao lako da probije izmedju LG, Sonya… u low end segmentu.Samo da ne stavljaju vise mediatek vec Qualcomm Snapdragon seriju.