Postoji li tajna veza između Nokije N8 i Nokije 8?

Vidio sam da dosta ekipe ovdje, ali i na drugim portalima, baš i nije zadovoljan odabirom bakrene boje kao ni dizajnom Nokije 8. I ja na prvu nisam baš bio oduševljen, međutim moram reći da je uređaj izgledao poprilično drugačije od onoga što konkurencija trenutno nudi. Da budemo iskreni, o uređaju ću moći suditi tek onda kad ga dobijem na recenziju, odnosno test a do tada je sve nagađanje oko izgleda. Ipak, kad sam vidio ovaj uređaj odmah su mi se uključile stanice mozga odgovorne za dugotrajno pamćenje (nakupilo ih se). Možda je ideja za odabirom bakrene kao boje došla upravo od uređaja kojeg sam se ja sjetio. Sjećate li se Nokije N8 koja je tamo 2012. godine pristigla u raznim bojama. Jedna od dražih svima je bila narančasta, u kojoj taj legendarni uređaj podsjeća (barem mene) na Nokiju 8. Zanimljivo je i da dijele inicijale, Nokia 8 = N8. Nokia N8 je također došla s aluminijskim kućištem koje je bilo prebojano u razne boje, i tada je predstavljala revoluciju na tržištu smartfona. Naravno, nije samo boja bila presudan faktor, kao ni alu kućište, već i kamera od 12 MP koja je tada bila u samom vrhu, ako ne i vrh trenutne ponude.

Sjećam se da su se fanovi poprilično zapalili za tu izvedbu N8, pa je moguće da će isti efekt ostaviti i Nokia 8. Još jedna stvar je zanimljiva za primijetiti, znate li koji je uređaj došao nakon Nokije N8 😊. Eto, ostavit ću ovu misao bez daljnjeg zapleta pa je možemo razložiti dalje u komentarima.

 • TV87

  U daleko si potegao za asocijacije. Meni je po tvome kao prvi nasljednik skočio N9 u pamćenje, a to bi većina možda protumačila kao loš znak. Bolje ostaviti se prorokovanja, rijetko to prođe dobro…
  Što se tiče boje, prvo mi je pao napamet HTC U11 “Solar red” verzija i pomamam koja je za tim izdanjem. Rekao bih da je to bliži odgovor.


  • He he, je po oznaci, ali nasljednik onoga što je Nokia N8 započela je u biti Nokia 808 PureView. Doduše, N serija je bila nešto posebno, nešto novo, nešto gdje je Nokia gurala tehnologiju u smartfonima. Zato Nokia N9 nema baš mnogo veze sa Nokijom 8, ali se iz N9 stvorio čitav svijet mobitela koje smo zavoljeli.

 • Mr. Goro

  Izgleda da Windows 10 Mobile ide lagano u zaborav, glede uzdizanja Androida..


  • Ako misliš ovdje na blogu onda krivo misliš jer nama nije bitan OS već samo Nokia 🙂

   • Mr. Goro

    Drago mi je cuti da je to tako, uz Nokiu sam ali i nisam bas nesto uz android.. Vjerovatno ako nekada budem u skorijoj buducnosti imao priliku da imam ili drzim u ruci Nokiu 6 ili 8 moguce je da i promjenim misljenje..


    • Ja ću izgleda morat na Android iako ne želim, ali još dosta dugo ne. Zbog aplikacija. Da W10(M) ima sve aplikacije kao ostala 2, nikad, ali nikad, pa ni tada. Ne može se riječima opisat koliko ne volim kad me se nekamo, bilo kamo gurka, bez mogućnosti izbora. Crno ili bijelo nije izbor, već hegelijanska dijalektika u kojoj se uvijek isti (uski krug) okoriste.


  • druže, fulao si ti stranicu

   • Mr. Goro

    Nisam fulao. Ja sam tvrdokorni Nokias a i mnogo volim W10M OS ( tacnije nevolim androide). A evo vrati se mjesec dana unazad pa pogledaj koliko je pisano vijesti o W10M. Pa sam zakljuci.. Lijepo je to sto se pise o Nokiji, ali mozda ovu novu Nokiu ima 3% korisnika ovog foruma a W10M 97%..

 • dxdy

  veselje za “skupljače sekundarnih sirovina” hahaha malo šale

  zar nije C1 išla nakon N8 ako gledamo vremenski?


  • Ma je, ali što se tiče kamere, najbolje nakon N8 je bila Nokia 808 🙂