Procurila fotografija zaštitne maske #Nokia 9 (ili 8) uređaja?!

Korisnik Twittera @Slashleaks objavio je fotografije navodne zaštitne maskice za nadolazeći Nokia uređaj visoke kategorije, Nokiju 8 ili 9. Maska nam otkriva već poznatu lokaciju kamere i mikrofona, što smo vidjeli na procurenim crtežima i stvarnim fotografijama Nokije 9.

Maska otkriva da uređaj na vrhu ima 3.5mm utor za slušalice, dok se na dnu nalazi zvučnik, utor za punjenje (vjerojatno USB Tip C) i mikrofon, kao na Nokiji 6.

Procurena skica Nokia uređaja s dvostrukom kamerom i ZEISS lećama

Ovaj tjedan HMD Global je objavio da je sklopio ekskluzivno partnerstvo s tvrtkom ZEISS, specijaliziranom za fotografska rješenja i dugogodišnjim partnerom Nokije, radi stvaranja nove generacija kamera na Nokia smartfonima. Prve glasine o ZEISS-u i dvostrukoj kameri započele su objavom skice na kojoj se navodno nalazi Nokia uređaj s dvostrukom kamerom i ZEISS optikom. Iste detalje kao na objavljenoj skici pronašli smo i u službenom videu kojeg je objavio Nokia Mobile.

Tijekom svibnja (5. mjesec) na video servisu Vimeo objavljen je videozapis u kojem su bila prikazana četiri različita Nokia smartfona, uključujući i jedan s dvostrukom kamerom. Par dana nakon toga francuski blog Frandroid objavio je fotografije Nokia 9 uređaja, koji se poklapa s objavljenim skicama i Vimeo videu, no uz dodatak laserskog fokusa.

Navodna Nokia 9 (foto: frandroid)

Poznati izvor Nokia informacija Nokibar napravio je sliku Nokia flagshipa na temelju do sada objavljenih informacija, a slika se dobro poklapa s ovim najnovijim maskicama. Valjda napomenuti da se fotografija maske zracali, odnosno nije riječ o dvije maske za uređaja s tipkama na različitim stranama uređaja, već o jednoj sa standardnim rasporedom tipki kao na svakom Nokia smarfonu.

Nokibar skica Nokije 9
Nokibar skica Nokije 9 + maska

Po pitanju specifikacija, najpouzdanije informacije su one o Snapdragon 835 platformom i 4, 6 ili 8GB radne memorije. Druge informacije uključuju 5,3 ili 5,7 inčni zaslon 2K rezolucije,  2x13MP dvostruku kameru te Android 7.1.1.