Službeno: #HMD i #ZEISS u partnerstvu radi kreiranja sljedeće revolucije u mobilnoj fotografiji

Uistinu pozitivne vijesti ovo jutro. HMD Global sklopio je ekskluzivno partnerstvo s dugogodišnjim Nokia partnerom tvrtkom ZEISS, specijaliziranom za proizvodnju leća i rješenja povezanih s fotografijom. ZEISS i HMD zajedno će raditi na kreiranju novog standarda u fotografskom segmentu industrije, a partnerstvo uključuje zajedničku izradu softvera, usluga, reprodukcije slike na zaslonima te dizajna optike.

Pekka Rantala, CMO, HMD Global i Winfried Scherle, EVP & Head of Consumer Optics, ZEISS (PRNewsfoto/HMD Global and ZEISS)

“Partnerstvo sa ZEISS-om ključni je dio naše strategije pružanja najboljeg iskustva uporabe Nokia smartfona našim korisnicima,” kaže Arto Nummela, CEO HMD-a i nadodaje, “naši fanovi žele i više nego odlične kamere na mobilnim uređajima, koje ne samo postavljaju standarde, nego ih redefiniraju, a sada zajedno sa ZEISS-om, to ćemo i ostvariti.”

“Holističko iskustvo korištenja, temeljeno na izvrsnosti i inovaciji, ponovno ćemo pružati korisnicima Nokia smartfona u novom partnerstvu HMD-a i ZEISS-a,” kaže Dr. Matthias Metz, član izvršnog odbora njemačke tvrtke. “Naše partnerstvo ima solidne temelje, a partnerstva s najboljim igračima industrije dokaz su da HMD želi savršenstvo u svakom aspektu novih Nokia uređaja – od dizajna i kvalitete izrade, pa u konačnici do ultimativnog iskustva fotografiranja na mobilnom uređaju,” skromno dodaje Metz.

Uređaje sa ZEISS optikom, odnosno cijelim setom tehnologija u zajedničkoj radionici Nokia Mobile je najavila za ovu godinu. Treba imati na umu da je ovo višegodišnje partnerstvo i da ćemo se za prve plodove suradnje ipak trebati strpjeti. Riječ je o veteranima industrije koji opet zajedno rade i rezultat njihovog rada ne bi trebao biti upitan, pitanje samo je koliko će im vremena trebati.

Što vi mislite o povratku ZEISS-a Nokiji, odnosno HMD-u i je li to dobar potez?

via

 

primili smo i službeno izvješće za medije pa bacite oko:

 

Pametni telefoni Nokia uz optiku ZEISS

 Kroz ekskluzivnu suradnju ZEISS stvara inovativni doživljaj snimanja na pametnim telefonima Nokia

 Ponovno sklapanje partnerstva postavit će nove standarde snimanja za korisnike pametnih telefona Nokia

 

Espoo, Finska/ Oberkochen, Njemačka, 6. srpnja 2017. – HMD Global, dom telefona Nokia, i ZEISS danas su najavili sklapanje ekskluzivnog partnerstva čiji je cilj postaviti nove standarde snimanja unutar industrije pametnih telefona. Ovaj dugoročni sporazum temelji se na na zajedničkoj povijesti i stručnosti kompanije ZEISS i pametnih telefona Nokia.

Sa zajedničkom željom za unapređenjem cjelokupnog doživljaja snimanja na pametnim telefonima – što uključuje cijeli ekosustav softvera, usluga, kvalitete ekrana i optičkog dizajna – ovo će partnerstvo omogućiti kompanijama ZEISS i HMD Global zajednički razvoj novih standarda snimanja te povratak brenda ZEISS pametnim telefonima Nokia. Posvećenost kontinuiranom poboljšanju doživljaja korisnika pri kreiranju fotografija i videa odraz je zajedničkih vrijednosti obje kompanije, a to su izrazita usredotočenost na kvalitetu, autentična vještina izrade i želja za poboljšanjem stvarnih životnih doživljaja.

Povezanost kompanije ZEISS i telefona Nokia počela je prije više od jednog desetljeća i temelji se na zajedničkoj strasti za inovacijom, uvijek nudeći ono najbolje za korisnika. Prethodna suradnja kompanije ZEISS i telefona Nokia dovela je do tehnoloških inovacija kao što je prva multi megapikselna kamera na mobilnom telefonu i do još mnogo drugih uređaja kojima su se postavili novi standardi, od Nokia N serije do uređaja koji uključuju tehnologije Nokia PureView. Ova obnovljena veza predstavlja dugoročnu posvećenost nadogradnji tih tehnoloških inovacija tijekom nadolazećih godina.

 

Arto Nummela, Generalni direktor HMD Global:

 „Suradnja s kompanijom ZEISS važan je dio naše posvećenosti da uvijek pružimo najbolji mogući doživljaj našim korisnicima. Naši obožavatelji žele nešto više od izvrsne kamere za pametni telefon, žele cjelokupni doživljaj snimanja koji ne samo da postavlja nove standarde, već ih i redefinira. Naši obožavatelji to očekuju, a mi ćemo im to i dati zajedno s kompanijom ZEISS, zajednički razvijajući doživljaj snimanja za sve.“

 

Dr. Matthias Metz, član Izvršnog odbora Grupe ZEISS:

„Suradnja kompanija HMD Global i ZEISS kroz pametne telefone Nokia ponovno će unaprijediti holistički doživljaj snimanja za korisnike, koji se temelji na izvrsnosti i inovaciji. Ovo partnerstvo stoji na čvrstim temeljima. Zajedno se radujemo uzbudljivom putovanju u budućnost sofisticirane tehnologije snimanja na pametnim telefonima.“

Ovo ekskluzivno partnerstvo s kompanijom ZEISS dodatni je dokaz da HMD Global surađuje s najboljima i najuglednijima u industriji kako bi postigao savršenstvo svakoga aspekta dizajna i izrade telefona. To je i dokaz posvećenosti da korisnicima pametnih telefona omogući najbolji mogući doživljaj kreiranja foto i video sadržaja.