Android O stiže na Nokia uređaje do kraja godine

*Naslovna fotografija je očito loš Photoshop 🙂

Sa pomrčinom Sunca vidljivom samo iznad SAD-a, Google je predstavio posljednju verziju vlastitog operativnog sustava, Android 8.0. Kako bi zasladio ime, Google se udružio s proizvođačem prehrambenih proizvoda Mendelez i nazvao Android kodnog imena O po poznatim keksima. Android Oreo neće donijeti neke veće novosti, no tu su PictureInPicture opcija koja omogućava korištenje dvije aplikacije simultano, bolje pozadinsko upravljanje aplikacijama koje vuku bateriju, bolja sigurnost kao i brže dobivanje novih verzija Androida. Ukoliko želite saznati više o novitetima koje donosi Android skoknite na službenu stranicu Androida O ili pak bacite oko na video Android Centrala koji sve objašnjava do u detalje.

Posljednja verzija Androida će doći i na Nokia uređaje. Znamo sigurno da će je Nokia 3 dobiti, a vjerojatno i ostali Nokia uređaji. Ono što ne znamo je kada će točno Nokije 8, 6, 5 i 3 dobiti nadogradnju. Google je službeno najavio kako će HMDovi uređaji dobiti Oreo nadogradnju do kraja godine, ili pak biti isporučeni s njom. Nokia 8 je tek nedavno predstavljena i na tržište sigurno stiže sa Androidom 7.1.1. no možda će kasniji modeli na  tržište doći sa Androidom 8.0.

“We’ve also been working closely with our partners, and by the end of this year, hardware makers including Essential, General Mobile, HMD Global Home of Nokia Phones, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp and Sony are scheduled to launch or upgrade devices to Android 8.0 Oreo.”

Pitali smo HMD Global o datumu isporuke nadogradnje pa kad nam stigne odgovor nadopunit ćemo članak.