Danas službeno počela prodaja Nokije 8

Danas je u Finskoj službeno počela prodaja Nokije 8, posljednjeg predstavljenog Nokia modela, ujedno i prvog top modela pod HMD Globalom. Cijena uređaja je 20 € niža od najavljene i iznosi 579€, odnosno približno 4293 kn. Trenutno je na raspolaganju model u sivoj boji a isporuka kreće odmah po narudžbi s Internet trgovine. Uređaj će u ostalim trgovinama biti dostupan 9. rujna i to u sivoj i plavoj boji dok se ostale verzije očekuju do kraja godine.

Nokia 8, također u sivoj boji, dostupna je u Švedskoj putem predbilježbi po cijeni od 586€. Isporuka uređaja kreće 01. rujna. Izgleda da su nordijske zemlje opskrbljene sivim modelom pa se vjerojatno očekuje i skori početak prodaje i u Norveškoj.

Sutra će Nokia 8 biti dostupna i na Tajlandu po cijeni od 599€, odnosno 4441 kn, putem trgovine Jaymart.

HMD Global se izgleda opametio pa je ovoga puta ubacio u veću brzinu što se tiče proizvodnje Nokije 8 te je učinio dostupnom na većim tržištima svega dva tjedna nakon predstavljanja. Doduše, uređaj je trebao biti predstavljen još u lipnju, ali je očito došlo do određenih problema uslijed čega je Arto Nummela napustio mjesto izvršnog direktora.

Za sada stvari idu dobro, a jedino što mene sad zanima je kada će Nokia 8 biti dostupna na našim prostorima. Mislim da je mi nećemo vidjeti prije kraja rujna, ili početka listopada. Nadam se da sam u krivu i da ćemo je vidjeti otprilike mjesec dana nakon predstavljanja, odnosno negdje do 18.09.


 • LOL… nije jednostavna to priča… 16-ak godina školovanja (naravno da se ono “-ak” odnosi na zadnji segment 🙁 ), 0 neopravdanih sati…čistunac 😀 😛

 • badjura

  Лемуре. ..

 • badjura

  Ни Самсунг чувени(trash) не буде доступан одмах на свим тржиштима,па ето шљака већ колико дуго.


  • Molio bih te da komentiraš na latinici kako bi svi mogli sudjelovati. zahvaljujem 😉


   • Neki od nas i razumijemo, ali treba mi više vremena ipak, nisam učio u školi :), i da, trebalo bi se ovdje pisat na latinici ipak.

 • Gagi990

  Ovaj HMD je toliko smotan da je to čudo nevidjeno, jel ikada mogu da lansiraju makar jedan telefon u komplet svetu globalno.Neka sačekaju do 1 septembra ili 10 ali neka lansiraju u čitavom svetu isti dan.I naravno da cena bude svugde ista, a ne negde 580 eura a negde 700 kao sto je slučaj sa Nokiom 3-5-6.Ovo kao da bebicama daju na kasikicu.I čuj to jedna ili dve boje a ostale ce doci, pa jel toliko problem bilo nastancati svih boja.A brate mili, svaki mesec me negde razočaraju.


  • U Splitu postoji jedna uzrečica “uvik kontra”, koja te dobro opisuje. 🙂 Mislim da si i sam rekao (u nekim od komentara) da ako ne mogu na sva tržišta izbaciti uređaj odjednom (što ne mogu, očigledno) da idu tržište po tržište. Tako da ne vidim u čemu je problem sada kad je uređaj nakon dva tjedna dostupan za kupnju, a za sljedeća dva se očekuje da bude u većini zemalja. Još je i cijena manja od najavljene i može se kupiti direktno od Nokije.


   • dan kad se Gagi složi s ičim napisanim, ili mu nešto bude dobro, bit će nam praznik 🙂 Napravit ćemo dernek

 • Nokia4ever

  Plava če bit dobra još da kameru nadgrade bit če pun pogodak…samo fali win 10 još…hehehe!


 • Samo da nas zaobiđe ova siva. I baš me interesuje koliko će kod nas cijene divljati.


  • ne vjerujem da će cijene bit visoke. Vidi za trenutne Nokije, mislim mda će bit u okviru cijena koje ej HMD najavio, ili niže

  • hapz

   nemoj u to da sumnjaš