Danas službeno počela prodaja Nokije 8

Danas je u Finskoj službeno počela prodaja Nokije 8, posljednjeg predstavljenog Nokia modela, ujedno i prvog top modela pod HMD Globalom. Cijena uređaja je 20 € niža od najavljene i iznosi 579€, odnosno približno 4293 kn. Trenutno je na raspolaganju model u sivoj boji a isporuka kreće odmah po narudžbi s Internet trgovine. Uređaj će u ostalim trgovinama biti dostupan 9. rujna i to u sivoj i plavoj boji dok se ostale verzije očekuju do kraja godine.

Nokia 8, također u sivoj boji, dostupna je u Švedskoj putem predbilježbi po cijeni od 586€. Isporuka uređaja kreće 01. rujna. Izgleda da su nordijske zemlje opskrbljene sivim modelom pa se vjerojatno očekuje i skori početak prodaje i u Norveškoj.

Sutra će Nokia 8 biti dostupna i na Tajlandu po cijeni od 599€, odnosno 4441 kn, putem trgovine Jaymart.

HMD Global se izgleda opametio pa je ovoga puta ubacio u veću brzinu što se tiče proizvodnje Nokije 8 te je učinio dostupnom na većim tržištima svega dva tjedna nakon predstavljanja. Doduše, uređaj je trebao biti predstavljen još u lipnju, ali je očito došlo do određenih problema uslijed čega je Arto Nummela napustio mjesto izvršnog direktora.

Za sada stvari idu dobro, a jedino što mene sad zanima je kada će Nokia 8 biti dostupna na našim prostorima. Mislim da je mi nećemo vidjeti prije kraja rujna, ili početka listopada. Nadam se da sam u krivu i da ćemo je vidjeti otprilike mjesec dana nakon predstavljanja, odnosno negdje do 18.09.