Dostupno ažuriranje za 8. mjesec za Nokiju 3 (8/2017)

HMD Global proteklih je dana pustio Android mjesečno ažuriranje za 8. mjesec koje donosi Android sigurnosnu zakrpu, optimizaciju i popravke po pitanju stabilnosti, te promjene nekih elemenata korisničkog sučelja za Nokiju 3. Cijeli OTA (over the air) paket veličine je nešto manje od 100MB, a može se preuzeti u opciji “system updates” u postavkama.

Ovo ažuriranje ne donosi Android 7.1.1 za Nokiju 3, no očekuje se da HMD pusti novu verziju Androida za Nokiju 3 do kraja trenutnog mjeseca.

Ovim ažuriranjem sada su svi uređaji prve generacije HMD-ove Nokia serije ažurirani najnovijom verzijom Googleovog mjesečnog ažuriranja, uključujući i Nokiju 8, kako kažu mediji koji imaju uređaje na testu. Bravo za HMD i nadamo se da će ovako nastaviti.

Napomena: Ažuriranje je provjereno na Nokiji 3 broja modela TA-1032.

Hvala Maxa na dojavi. 🙂

 • ¡No pasarán!

  Deveti uzeo ? ja u telenoru prvi pazario nokiu 5 🙂

 • Maxa

  I ja uzivam u mojoj Nokia 3, i mogu posle dva meseca korišćenja reći da je telefon za moje potrebe odličan.

 • ¡No pasarán!

  Mogli bi i 7.1.2 za 5 i 6 😉


  • 7.1.2 je za Pixele, apsolutno nikakve novine ne donosi, inace bi taj update vjerovatno vec bio na Nokijama.

   neka se sada pripremaju za Android Oreo

 • samonokia

  Stiglo ažuriranje jutros.
  Kao neko ko uživa svakim danom sve više i više u #Nokia 3 moram još jednom da se osvrnem i da kažem jedno veliko BRAVO za #HMD što u ovako kratkom toku gotovo instant šalju update na telefone.
  U neku ruku nisam ovo ni očekivao, ali sam i dalje iznenadjen.
  Samo da više nikad ne uzmu #Mediatek i dobri su. Ili #Snapdragon ili #Exynos, tu im je budućnost. Čekam i dalje 7.1.1, kažu ovo će biti presedan za #Mediatek jer njima je ažurnost i podrška za nove verzija Androida, složeno rečeno = blagi užas!