FIH, proizvođač Nokia telefona, udvostručio prihode u prvoj polovici 2017. godine

HMD-ov i Nokijin partner za proizvodnju, istraživanje i razvoj vezano za nove Nokia telefone FIH Mobile objavio je financijske rezultate za prvu polovicu 2017. godine. FIH je zabilježio rast prihoda od oko 90% na godišnjoj razini i oni su u prvoj polovici iznosili 4,38 milijardi dolara, no zabilježen je gubitak od 200 milijuna dolara.

Rast prihoda ostvaren je zahvaljujući većim narudžbama kineskih partnera, a HMD je također utjecao na rast, prvenstveno zbog dobre prodaje Nokije 6 u Kini i Nokije 3310.

FIH nije spominjao probleme u proizvodnji i kašnjenja Nokia telefona, no napomenuo je da je operativna marža po pritiskom zbog agresivne cijene novih Nokia uređaja. FIH očekuje rast prihoda od HMD-ovih narudžbi kako se volumen isporuke uređaja bude povećavao, što se očekuje u drugoj polovici godine. Isto tako, FIH je napomenuo je da je riječ o dugoročnom partnerstvu te da je negativan financijski utjecaj normalan u ranoj fazi ovakvog partnerstva.

Cijelo izvješće s financijskim rezultatima možete preuzeti ovdje (PDF).

 • Nokia4ever

  Ta zarada sve zasluge idu 3310 tako da čekanje je novi slogan Nokie!

 • Mr. Goro

  Windows veceras mora pasti!!!!!!!!

 • Gagi990

  Ima li kakvi vesti o Nokiji 8, slike ili nesto od pakovanja? Za dva dana premijera ja se omisljam dal S8, Sony Xperiu XZ Premium ili HTC U11 da uzmem ili sačekati Nokiu 8.LG G6 sam otkačio samo radi procesora a toliko mi se svidja.

  • tromb

   XZ Premium 🙂 vidim da su neke trgovine koje su ocekivale 11. avgusta Nokia 6 sad sklonile taj model iz ponude.
   Nadam se da nece da predstave nesto u vezi OZO kamere za dva dana, vec telefon koji cemo da vidimo u prodavnicama pre 2020 🙂

   • Gagi990

    Meni je nesto S8 se svideo, LG G6 samo radi procesora necu, mislio sam Huawei P10 Plus ali isto radi procesora odustao.Mislio sam u Sony Xperiu XZ Premium,HTC U11 i S8 su u razmišljanju. iPhone mi puklo staklo stavio sam u ovlaštenom servisu staklo pa sam prodao ga, sutra dolazi kupac.Pa kontao jedan android da probam ako mi se ne svidi prodajem ga.

    • tromb

     Meni se svidja XZ Premium. Onako sa ostrim ivicama pravi muski telefon 🙂 S8 mi se ne svidja zbog zakrivljenog ekrana. Mucenje dok drzis telefon. Uzmem s7 i kao kreten ga drzim :p

     • Gagi990

      Jeste, mene podseca dosta na Lumiu, ali ima dosta mesa okolo, zato nisam se jos odlučio i nema OIS, ali ima 4K ekran.Meni se svidja zakrivljena ekran, cak mi se svidja i G6 koji ima manje zakrivljen, ali radi procesora necu da dajem tolike pare.Hm nebi se slozio oko drzanja, ne znam za S7 Edge ali za S8 u ruci lezi odlično, cak i ne klizi sto me iznenadilo i 5.8 inca nije ništa na tome ekranu.Samsung mi se svideo radi dizajna, radi opcija double tap, glance,bezicno punjenje, sve sto sam voleo kod Lumie.A tu je super amoled ekran i mnoge druge stvari.


     • od androida ako hoces pouzdanost i brzinu, XZ Premium je way to go, sve ostalo je eksperimentisanje, a sto se tice mesa, kad si iPhone mogao koristiti mozes i XZP, na sve to dodaj dual front facing stereo zvucnike 🙂

    • tromb

     da dopunim ovo uvezi Nokia 6. Sada su vratili u ponudu i datum ocekivanja je 9.septembar. Jako neozbiljno.
     Vidim ja da cu da zavrsim na P10Lite i da opustim mozak :p

     • Gagi990

      Pa P10 lite ti je dosta bolji uredjaj od Nokie 6 u svakom smislu.


  • Zatišje pred buru, reklo bi se. Nema ništa o N8. Krajem mjeseca će i LG V30 biti predstavljen, a malo kasnije i Mate 10. U11 se čini da ima najbolju kameru od do sada predstavljenih smartfona ove godine…