Geekbench: #Nokia 8 mogla bi doći s Androidom 8?!

Nadolazeća Nokia 8 mogla bi biti prvi novi uređaj s Android 8.0.0 OS-om. Naime, osim što se prema glasinama službeno puštanje Android O (8) nadogradnje očekuje ovaj mjesec, u bazi podataka servisa GeekBench pojavio se novi “Unknown Heart” unos sa Snapdragonom 835, 4GB RAM-a i Androidom 8.

Prema industrijskim izvorima, Google bi službenu verziju Androida 8 na svoje Pixel uređaje mogao pustiti sljedeći tjedan, što znači da je OS finaliziran i dostupan u završnoj verziji proizvođačima. Budući da Nokia, tj. HMD usko surađuje s Googleom i koristi “čisti” Android bez potreba za velikim prilagođavanjem, tehnički je moguće da Nokia 8 bude koristila Android 8.

Moguće je da HMD zapravo samo testira Android 8 za Nokiju 8, te će u obliku OTA (Over the Air) nadogradnje biti isporučen naknadno. Osim mogućeg Androida 8, jedna od ključnih značajka Nokije 8 mogla biti biti dvostruka ZEISS kamera, o kojoj smo više pisali ovdje.

Kakva su vaša razmišljanja po pitanju Androida 8 i je li moguće da HMD bude prvi koji će izbaciti uređaj s novim OS-om ili je zapravo riječ samo o testiranju za naknadnu nadogradnju? Recite nam u komentarima. 🙂

izvor: Geekbench

 • dxdy

  Ne diraj u svetu kravu android. Ma da radi 100 % savršeno, zato nikad više androida novih mi ljudi donose jer “nemaju” problema s njima.


 • Hehe dobra, dobra. Malo sam se iznenadio koliko je stabilno i kako se dobro ponašanju ove popularnije aplikacije kao Twitter, Facebook, Whatsappa te Googleove poput Chromea i Gmaila.

 • Nokia4ever

  Sve što upotrebljavam na 950xl imam na početnom zaslonu…Android ovo može samo sanjat…hehehe!

 • dxdy

  još ni 7.1.x nisu sredili kako treba… još će google postat gori (u biti već i je) od MS-a sa novim nadogradnjama


  • Misliš po pitanju fragmentacije? Nokia 3 će dobit 7.1.1 ovaj mjesec, a 5 i 6 su ažurne.

   • dxdy

    nisam vidio kako su sredili 7.1.1 na Nokiji ali na galaxyju je ipak bilo ponešto bugića i neoptimiziranih stvari


    • Na 6 radi pristojno. U prosjeku oko 2gb RAM-a koristim, a najdraža opcija mi je multi-window i odlično podnosi istovremeno gledanje YT-a i listanje tvitera i slično

     • dxdy

      sve ovisi od proizvođača i optimizaciji… ako je istina i misle da će biti dobro neka ga stave, no 7 je pokazala da treba biti oprezan s time pa nek 8.1 prvo izađe 🙂


     • sta nevalja konkretno sa 7 nougatom?

     • ¡No pasarán!

      Sam sistem je ok ali Google servisi i ne bas … Npr Gmail notifikacije ne rade , Google Backup ne radi , evo imas ovde vise o tome i cini se da ne znaju kako da rese … tj traje… https://productforums.google.com/forum/#!topic/drive/P1sZpipHDwk;context-place=forum/drive


     • cudno ali meni radi, mada sam iskljucio gmail jer koristim ms aplikacije, odnosno outlook i onedrive.

      google drive takodjer radi bez problema, ali za backup konkretno slika treba googleova aplikacija photos.

      takodjer nekidan na sestrinom telefonu radio backup na htc one a9 s nougatom i nije bilo toga.

      a ovaj sa linka sto si postao, pa jasno covjek naglasio da ima firmin email na njemu, s toga je i ogranicen nekim funkcijama, samo brisanje emaila nije vjerovatno dovoljno, da jeste onda bi to bilo neozbiljno.

      ja sam sa nougatom prezadovoljan, cekao sam na nesto poput nougata jos od lollipopa. imam split screen, brz pristup shortcutima u notification trayu i doubletap recent menu za povratak na prethodnu aplikaciju.