Geekbench: #Nokia 8 mogla bi doći s Androidom 8?!

Nadolazeća Nokia 8 mogla bi biti prvi novi uređaj s Android 8.0.0 OS-om. Naime, osim što se prema glasinama službeno puštanje Android O (8) nadogradnje očekuje ovaj mjesec, u bazi podataka servisa GeekBench pojavio se novi “Unknown Heart” unos sa Snapdragonom 835, 4GB RAM-a i Androidom 8.

Prema industrijskim izvorima, Google bi službenu verziju Androida 8 na svoje Pixel uređaje mogao pustiti sljedeći tjedan, što znači da je OS finaliziran i dostupan u završnoj verziji proizvođačima. Budući da Nokia, tj. HMD usko surađuje s Googleom i koristi “čisti” Android bez potreba za velikim prilagođavanjem, tehnički je moguće da Nokia 8 bude koristila Android 8.

Moguće je da HMD zapravo samo testira Android 8 za Nokiju 8, te će u obliku OTA (Over the Air) nadogradnje biti isporučen naknadno. Osim mogućeg Androida 8, jedna od ključnih značajka Nokije 8 mogla biti biti dvostruka ZEISS kamera, o kojoj smo više pisali ovdje.

Kakva su vaša razmišljanja po pitanju Androida 8 i je li moguće da HMD bude prvi koji će izbaciti uređaj s novim OS-om ili je zapravo riječ samo o testiranju za naknadnu nadogradnju? Recite nam u komentarima. 🙂

izvor: Geekbench