Jolla napokon predstavila Sailfish X za Sony Xperia X uređaj

Ako ste mislili da jolla ne radi ništa bili ste djelomično u pravu. Prošlo je mnogo vremena otkada je Jolla predstavila nekakav komad hardvera, no njen Sailfish OS se dobro širi zemljama BRICS-a. Nekoliko je proizvođača prihvatilo ovaj OS za određene modele svojih uređaja (Fairphone, Intex, TRI), no ljubav nije dugo trajala. Međutim, Jolla je potpisala ugovor sa Sonyjem kako bi predstavila Sailfish X, odnosno Sailfish OS za Sony Xperia X uređaj. Taj projekt je napokon pri kraju i Jolla je prikazala Sailfish X svijetu. Doduše, softver je tek u prvoj verziji pa još neki senzori ne rade, ali poznajući Jollu, biti će dosta nadogradnji koje će popraviti sve probleme i donijeti mnogobrojne opcije korisnicima.

 

Jolla on Twitter

Introducing: #SailfishX, #SailfishOS for your #Sony #XperiaX smartphone! Learn more and watch our demo: https://t.co/qEBemagYmw

Da bi preuzeli Sailfish X morate prvo kupiti Xperia X uređaj te potom platiti 49,90€ za licencu. Nadalje, morate imati PC s Linuxom te biti informatički pismeni, no ukoliko niste Jolla je pripremila vodič za instalaciju.

Na svojem blogu su dali linkove gdje se sve otključani uređaji mogu kupiti, jer ako nisu onda bi mogli imati problem prilikom instalacije.

 

Ispod bacite oko na demo video Sailfish X uređaja na Sony Xperia X smartfonu.

Mislim da je Jolla trebala olakšati način instalacije i ponuditi mogućnost iste za više proizvođača. Možda bi se na taj način Sailfish brže mogao širiti. Međutim, ako ste Jollin fan i imate Linux računalo, evo vam način na koji možete Android os sa Xperije X zamijeniti nečim drugačijim.

 

Izvor