#Nokia 2 prošla #FCC certifikaciju (TA-1029)

Kako se približavamo HMD-ovom događaju organiziranom za 16.8., ali također i IFA sajmu u Berlinu, sve više informacija o navodnoj Nokiji 2 pojavljuje se na internetu. Prošlog mjeseca, osim crteža koji navodno približno predstavljaju Nokiju 2, vidjeli smo i da se u bazi podataka servisa Geekbench pojavio uređaj kodnog imena “Unknown Heart” sa Snapdragonom 212 i 1GB radne memorije.

FCC – položaj antene na Nokiji 2

“Unknown Heart” je kodni naziv za Nokia (HMD-ove) uređaje na Geekbenchu, pa se čini logično, gledano po specifikacijama, da je riječ o Nokiji 2. Danas je uređaj broja modela TA-1029 certificiran od strane američke federalne agencije FCC, a isti broj modela smo prije par mjeseci vidjeli u bazi podataka ruske telekomunikacijske agencije, zajedno s drugim modelima poput TA-1007.

Renderi Nokije 2 napravljene od strane fanova

Dimenzije uređaja sugeriraju da je riječ o manjem uređaju od Nokije 3, vjerojatno s 4,5-inčnim zaslonom. Stranica Globemobiles.com našla je rendere Nokije 2 napravljene od strane fanova, uz koje su došle sljedeće specifikacije:

  • 4,5-inčni 720p zaslon
  • Android 7.1.1
  • 8MP stražnja + 5MP prednja kamera
  • 8GB interne memorije
  • Snapdragon 212 + 1GB RAM-a

Datum najave nije poznat, no moguće je da uređaj ugledamo već ovaj mjesec na predstavljanju u Londonu ili sljedeći mjesec na IFA sajmu u Berlinu.

Upitno je koliko će ovaj uređaj biti uporabljiv, ako će zaista koristiti 1G RAM-a i Snapdragon 212, ali svakako je lijepo vidjeti još jedan Nokia uređaj.

Razmišljanja o Nokiji 2 slobodno možete ostaviti ispod u komentarima. 🙂

via: Suomimobiili.fi

izvor: FCC