Nokia 3 će dobiti Android O

Jedna od tri strategije HMD-a kod vraćanja Nokia imena među smartfone je čisti Android i dobivanje posljednjih nadogradnji za uređaje. Nokia 3, trenutno najslabiji među predstavljenim Nokia uređajima je naporima HMD.a uspio izbjeći zamku zvanu MediaTek i omogućiti dolazak Androida 7.1.1 do kraja kolovoza. Međutim, izgleda da HMD tu neće stati. Juho Sarvikas, CPO (Chief Product Officer) HMD-a je putem Twittera odgovorio fanu te time najavio dolazak Androida O na Nokiju 3, odnosno Androida 8.0. Ovo je definitivno izvrsna vijest jer stvara povjerenje u nedavno nastalu firmu, ali i povjerenje u Nokia brand. Dapače, možda ovaj postupak otvori put ka češćem dolasku nadogradnji Android OS-a i za ostale korisnike MediaTek procesora. Međutim, izglednije je da će se to dogoditi samo za Nokia uređaje s obzirom da je ipak priznato i poznato ime.

Juho Sarvikas on Twitter

@Surajverma96024 Hi there! Yes it will

Uglavnom, vlasnici Nokije 3 se imaju čemu radovati, a zanimljivo će biti vidjeti do kad će nove nadogradnje stizati na prve Nokia uređaje.


 • Zamijenio si verziju softvera s verzijom “feature packa”. Zadnja nadogradnja koju su prije otkaza dovršili bio je PR1.3 i to je pušteno. https://uploads.disquscdn.com/images/a3311d5f7145bfbfa26d334f7aedb36e0c1395dbe311716c44b4f5df8071d9ed.jpg

 • hapz

  imao sam ja Nokiu N9 sa pr 1.3 to je zadnja nadogradnja bila

 • ¡No pasarán!

  Security update ne utice na performanse, verovatno je uz security ta trojka dobila i bug fixes …


 • N9 je ubijen, a meego je trebao imati nadogradnje, dapace dobio ih je nakon sluzbenog ubojstva. Symbian modeli su dobili skoro sve nadogradnje koje je hardware dopustao. Jedini koji je sjebo stvari sa nadogradnjama je u biti Microsoft


 • Kad je to Nokia ostavila na cjedilu fanove?

 • ¡No pasarán!

  Ne vidim neku razliku 7.0 vs 7.1.1 ?! Cudno je sto sem nexusa i pixela nisu videli do sada 7.1.2 … Bitcu srecan na 5ici ako vidim O do nove godine 😀 svakako se lakse AOSP portuje od skinovanog AOSP npr SOny, Samsung , Huawei , Xiomi … znaci duplo manje posla za HMD.


 • Pa kad CPO to potvrdi, meni su omjeri drugačiji 🙂


 • 99% da nece Nokia 3 dobiti O update, ovo za 1% treba cudo da se desi.