Nokia 8 bi mogla dobiti Camera Pro sučelje?

Kada je Nokia 8 predstavljena mnogi su se nadali da će na s njom doći Nokia Camera, odnosno korisničko sučelje nalik na nekadašnju aplikaciju na Nokia Lumia uređajima koja bi dala veću mogućnost kontrole različitim parametrima kamere. Međutim, po svemu kameracentrični HMDov top model je predstavljen sa poprilično jednostavnim sučeljem nalik na ono iz Nokije 6, 5 pa i 3 uz još neke dodatne opcije koje nova kamera podržava. Poznato je da je HMD dobio prava na korištenje Nokia Camera sučelja od Microsofta i svima nam je jasno koliko je jednostavno bilo upravljati opcijama kamere na Lumijama.

VTech je na Twitteru upitao Juhu Sarvikasa, tehničkog menadžera HMD Globala, hoće li Camera Pro način snimanja stići na Nokiju 8 s obzirom da je jedan cameraphone zaslužuje? Juha mu je ukratko odgovorio da cijeni povratnu informaciju fanova te da već radi na ovome. E sad, to ne znači da će Camera Pro UI uskoro stići na Nokiju 8, ali ukazuje na to da HMD Global o tome razmišlja ili već radi.

Moguće je da spremaju ovo sučelje za Nokiju 9 koju ćemo ugledati na sljedećem CES-u ili izglednije MWC-u s obzirom da na Berlinskom IFA sajmu nema HMD-a među izlagačima. Možda sučelje dođe i prije na Nokiju 8 koja po svemu sudeći bi mogla profitirati od toga. To bi bio definitivno vrlo pametan potez mlade finske kompanije.

Uglavnom, možda sučelje bude izgledalo kao na slici ispod, nekakva kombinacija novog sučelja Camera aplikacije i stare Nokia Camera aplikacije.