Nokia 8 sa više RAM-a i interne memorije bi mogla doći na kinesko i američko tržište

 

Kako bi ubrzao proizvodnju i isporuku Nokije 8, HMD Global se odlučio u samom početku predstaviti samo jednu hardversku inačicu uređaja, odnosno onu sa 4GBRAM-a te 64 GB interne memorije. Takva odluka je poprilično normalna ako se sjetimo koje probleme je HMD imao sa isporukom Nokija 6, 5 i 3 koje su kasnile nekoliko mjeseci, posebno Nokia 6 koja se proizvodi u više verzija hardvera. NPU je iz izvora bliskih HMD-u saznao da tvrtka ipak planira predstaviti još jednu verziju Nokije 8 ali samo kao varijantu za određena tržišta.

Posebna varijanta će imati 6GB RAM-a te 128 GB interne memorije a biti će namijenjena prvo kineskom tržištu koje je prioritet za HMD a potom i za američko. Doduše, izvor tvrdi da će verzija za američko tržište doći nešto kasnije s obzirom da tamo Nokia nije baš uživala pretjeranu pozornost za razliku od europskog ili azijskog tržišta.

Ovakva odluka mogla bi naljutiti sve ostale potencijalne kupce, no u Kini i Americi će na taj model trebati čekati nešto dulje od ostatka svijeta koji će dobiti 4GB/64GB verziju već početkom rujna za 599€.

Međutim, jače varijante uređaja obično su usmjerene na zahtjevnija tržišta gdje se proizvođači mobitela trebaju razmetati mišićima kako bi osvojili maleni udio na njima. Kinesko, ili pak američko tržište je upravo jedno takvo, ali rastu apetiti za sve jačim mobitelima i u Indiji, no i drugdje. Možda se HMD ipak odluči plasirati jaču verziju globalno nakon što slabija varijanta pokori svijet.