Nokia dronovi će nositi naziv OVNI?!

Prvi put kada sam video Nokia logo na dronovima bio sam poprilično sretan jer sam zamislio sebe kako upravljam jednim putem Nokia uređaja. Izgleda da bi moja mašta mogla postati realnost jer Nokia uređaji su ti, a uskoro bi mogli doći I dronovi.

Naime, Nokia je upravo zatražila patent za ime OVNI koje će se primjenjivati za dronove. Odmah moram reći da Nokia OVNI baš ne zvuči pretjerano komercijalno, odnosno da nećemo baš vidjeti OVNI dronove na policama trgovina. Izglednije je da će Nokia napraviti seriju dronova za potrebe testiranja mreža, njihovog postavljanja, industriju i za kritične događaje. Popratio sam u nekoliko navrata priče kako je Nokia dronovima testirala LTE mreže, postavljala mreže i sudjelovala u izradi NokiaSavesLives platforme. Čak je s tom platformom odnijela prvo mjesto na UAE DronesForGood događaju. Tko zna, možda jednog dana Nokia plasira koji dron za šire tržište koji bi kontrolirali Nokia aplikacijom na Nokia uređajima.

Zanimljivo je da je kontakt osoba za ovaj patentni zahtjev iz Alcatel-Lucenta, odnosno njihovog ureda za internacionalne brandove. Možda je ipak francuski telekomunikacijski gigant koji je postao dio Nokije pred godinu dana bio brži u razvoju dronova za mreže, ili je Nokia jednostavno iskoristila taj ured za prijavu patenta. Definitivno ćemo popratit Nokia dronove.

 

Bacite oko na Nokia dronove u akciji:

 

Za više informacija o dronovima i Nokiji ukucajte dron u tražilicu na blogu i pročitajte prethodno objavljene članke na temu.

 

Izvor / Via

Tags:, ,