Nokia uređaj s većim zaslonom stiže u bližoj budućnosti kaže HMD-ov predstavnik

*Na slici nije Nokia 9, već naša pretpostavka njenog izgleda 🙂

 

Ruski portal 4pda.ru je posjetio HMDov događaj na kojem je predstavljena Nokia 8 gdje su napravili detaljan pregled novog top modela s Nokia logom. Pritom su saznali da će novi uređaj biti dostupan u Rusiji već od 01. rujna po cijeni od 575€, ali isto tako su saznali da HMD radi na uređaju većih dimenzija zaslona koji bi trebao biti predstavljen u ne tako dalekoj budućnosti.

Već smo imali prilike vidjeti neke glasine koje govore o jačem top modelu, vrlo vjerojatno Nokiji 9. Prije otprilike mjesec dana Baidu je prenio vijest kako je Nokia 8 već u proizvodnji (što je točno ako je vjerovati izjavi Juha Sarvikasa da je uređaj u fazi isporuke partnerima) te da je Nokia 9 u stvari top model sa malim bezelima oko zaslona, certifikatom IP68 te sa 8 GB RAM-a.

 

Ну а в качестве вишенки на торте представители HMD Global сделали намёк на то, что в будущем нас ждёт ещё один смартфон — с экраном побольше, чем в Nokia 8, чтобы удовлетворить потребности абсолютно всех пользователей.

Dakle, kao šlag na kraju, predstavnik HMD-a je natuknuo da uskoro možemo očekivati još jedan smartfon – sa većim zaslonom od Nokije 8 kako bi udovoljili svim fanovima I kupcima Nokia uređaja (prijevod sa 4pda.ru)

Premda ne možemo znati u kojoj su mjeri specifikacije Nokije 9 istinite, možemo vjerovati da je uređaj većih dimenzija zaslona, kako piše ruski portal,  u pripremi. Portalu se ne isplati širiti dezinformacije jer mu to ne bi donijelo ništa dobroga. Još veća nepoznanica je datum predstavljanja takvog uređaja. Sada kad je Nokia 8  ugledala svjetlo dana, berlinski IFA kongres je možda suviše blizu za Nokiju 9. nekako je logičnije očekivati ultimativni top model dogodine na MWC-u premda je IFA kao stvorena za prikazivanje inovacija kamere koje sprema Zeiss.

Hvala svima na dojavi.

 

via: NPU

izvor: 4pda.ru