Otkrivene funkcije dual kamere Nokije 8

Isti izvor koji je objavio slike bakrene Nokije 8, objavio je i fotografiju sučelja kamere Nokije 8 koja poprilično objašnjava na koji način će se dvostruka kamera koristiti. Poznato nam je da će Nokia 8 biti predstavljena sredinom kolovoza (16.08) na zasebnom događaju u Londonu. Uređaj bi trebao imati 5.3 inčni 2K zaslon, Snapdragon 835 procesor te 4 GB RAM-a. Definitivno najzanimljiviji dio uređaja će biti dvostruka kamera s ZEISS lećama.

Sudeći prema fotografiji, kamere Nokije 8 će se moći koristiti na nekoliko načina unutar Camera aplikacije. Jedna kamera će imati klasični RGB senzor (boja), dok će druga kamera imati monokromatski senzor koji će snimati crno bijele fotografije. U postavkama aplikacije korisnik će moći birati između snimanja kamerom u boji, crno bijelom kamerom ili koristeći potencijal dvije kamere.

Zanimljivo je zbog čega HMD daje opciju snimanja samo sa RGB senzorom ako će s obje kamere fotografije ispadati bolje. Doduše, pitanje je kolike će one biti te hoće li jedna od kamera imati drugačije leće. Međutim, ono što smo oduvijek voljeli kod Nokia uređaja još od doba Symbiana je činjenica da dolaze sa svim mogućim opcijama, pa stoga ne čudi i mogućnost korištenja pojedinačnih senzora.

Postavke odmah do načina korištenja Dual kamere su za odabir korištenja prednje ili pak Dual kamere gdje su prednja i stražnja kamera uključene istovremeno što je od davna dostupno na Android uređajima.

Prošli mjesec je HMDu Microsoft prebacio preko 500 dizajnerskih patenata među kojima se našlo i famozno sučelje Nokia Kamera aplikacije za Lumia uređaje koje su mnogi proizvođači kopirali s više ili manje uspjeha. S obzirom da HMD sada posjeduje to sučelje, ne bi bilo zgorega upotrijebiti ga na primjer u PRO načinu rada kamere Nokije 8 ili na ostalim dostupnim i budućim Nokijama. Trenutno je sučelje Lumia Camera aplikacije itekako superiornije u odnosu na trenutno sučelje Camera aplikacije za Nokia uređaje. Međutim, ni trenutno sučelje koje će se moći vidjeti na Nokiji nije loše sređeno. Sve opcije su lako dostupne i sučelje je jednostavno što ne ože biti na odmet.

Ispod bacite oko na sve fotografije Nokije 8 koje smo do sada skupili iz različitih izvora.

Što vi mislite o načinu na koji je HMD riješio sučelje, odnosno kontrole kamere na Android Nokijama? Nabacite komentar, zanima nas glas Nokialjubaca i svih koji će to tek postati 😊.