Primjeri fotografija snimljenih #Nokia 8 uređajem

Jedan od prodajnih aduta nove Nokije 8 definitivno je njezina kamera. Nova Nokia dolazi s dvostrukom 13MP ZEISS-brendiranom kamerom na poleđini, a naprijed imamo također ZEISS kameru rezolucije 13MP. Portal GSMArena prva je objavila fotografija Nokije 8 u punoj rezoluciji i, unatoč standardnom britanskom oblačnom vremenu, kamera se na prvi pogled čini obećavajućom. Naravno, za neku cjelovitu ocjenu i usporedbe s drugima treba vidjeti i kakve su fotografija pri sunčevoj svjetlosti, ali i u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Fotografije cijelog kadra u nastavku smanjene su 1280×960 piksela, a nakon svake slijedi približni 100%-tni crop fotografije u punoj rezolucij.

Vani (oblačno), 1280x960p
100% crop pune rezolucije
Vani (manje oblačno), 1280x960p
100% crop pune rezolucije
Vani (oblačno), 1280x960p
100% crop pune rezolucije
Vani (oblačno), 1280x960p
100% crop pune rezolucije

Više fotografija u punoj rezoluciji mogu se pronaći na GSMArena.com.

HMD je prilikom predstavljanja Nokije 8 izmislio novi pojam zvan “bothie”. Riječ je o istovremenom fotografiranju ili snimanju (uz mogućnost prijenosa uživo) s prednjom i stražnjim kamerama. Ta opcija je već prisutna na nekim Android uređajima, no na Nokiji 8 je zaista dobro implementirana i, što je najbitnije, marketinški popraćena. Fotografija iznad (smanjena na 1280×720 piksela) je primjer “bothiea” i prema njoj čini se da Nokia 8 ima zaista dobru prednju kameru, ako ne i najbolju na tržištu. Za ljubitelje selfija u mraku, zaslon može služiti kao bljeskalica.

GSMArena također je snimila i par videozapisa u 4K rezoluciji koristeći Nokiju 8, a možete ih pogledati u nastavku.

Malo je i šteta što vremenski uvjeti u Londonu nisu poslužili za bolje testiranje kamere Nokije 8, za koje ćemo se ipak morati strpjeti, ali, na sreću, ne toliko dugo. Naime, Nokia 8 se već isporučuje partnerima, a prodaja se očekuje početkom sljedećeg mjeseca globalno.

Više o Nokiji 8 možete saznati ovdje. Kolekciju “hands on” videa možete pronaći ovdje, a raspakiranje ovdje.

Svoje mišljenje o fotografijama i Nokiji 8 slobodno ostavite u komentarima. 🙂