U Finskoj zamijećena Nokia 6 s krivom SIM ladicom *Dopuna*

Nakon problema sa pogrešnom SIM i MicroSD ladicom na Nokiji 6 namijenjenoj ruskom tržištu, isti je problem uočen i u Finskoj. Nekoliko vlasnika Nokije 6 je zamijetilo da je ladica SIM kartice neodgovarajuća Dual SIM Nokiji 6 koju su kupili, a kod drugog kupca je u pakiranju bio prisutan punjač za američko tržište. Finski Suomimobiili je proslijedio upit operaterima Elisa i DNA te HMD Globalu povodom ovog problema. Elisa je odgovorila da su imali problem i da je uređaj s pogrešnom ladicom zamijenjen. Također su rekli da će pogrešan punjač zamijeniti odgovarajućim, odnosno onim za finsko tržište. DNA je odgovorio da nije do sada bilo pritužbi kupaca novih Nokia uređaja, dok HMD Global još nije dao službeno očitovanje.

Na kraju izgleda da je ipak riječ o izoliranim slučajevima, te da nije cijela serija isporučenih uređaja zahvaćena ovim problemom. Međutim, HMD-u u ovom trenutku ne treba ovakav publicitet, pogotovo ne kada su prekoračili rok službene dostupnosti novih uređaja gotovo mjesec i pol dana.  Radi problema u proizvodnji je tvrtku napustio Arto Nummela, no treba reći da nije on jedini krivac ali je njegovim odlaskom firma malo uzdrmana. Nadam se da će stvari krenuti na bolje, ne samo radi HMD Globala, već i radi Nokia branda kojem u povratku na tržište ne trebaju problemi ovog karaktera.


*Dopuna* U međuvremenu je stigao odgovor glavnog menađera HMD Globala za sjkeverne zemlje, Ossija Korpele, koji je rekao da su upoznati sa problemom i da su do sada čuli samo za ovaj problem. Prema njemu, na ostalim tržištima još nije zamijećen problem sa pogrešnom SIM karticom, a da ukoliko se uoči, ista će biti zamijenjena s odgovarajućom.

Ovo je dobro za čuti!


 

Izvor Suomimobiili