U Rusiji Dual SIM Nokia 6 (TA-1021) isporučena sa krivom SIM ladicom?!

Ako već poprilična kašnjenja nisu dovoljna za uništenje po nekima moguće odlične prodaje novih Nokia uređaja (posebno Nokije 6), iz Rusije nam stiže još jedna loša vijest koje se tiče HMD-a i Nokije 6. Naime, proizvođač uređaja za Nokiju, FIH, ponovno je uspio napraviti problem HMD-u. Prema indijskim novinama, uvođenje novih poreza kao i problemi s proizvodnjom u tamošnjim pogonima prvi su načeli plasiranje novih Nokia uređaja na indijsko, ali i globalno tržište. Porez je uveden prije 40-ak dana pa Nokia 6 i 5 još uvijek nisu dostupne na tom tržištu, dok je Nokia 6 samo djelomično dostupna globalno, premda je dobar dio tržišta već zasićen sa Nokijama 5 i 3.

Ako je vjerovati navodima akket.com, u Rusiji je kupac preuzeo svoju Nokiju 6 oznake TA-1021 Dual SIM, no uređaj nije došao sa hibridnom ladicom namijenjenoj Dual SIM verziji uređaja u koju se mogu smjestiti dvije nano SIM kartice, ili pak jedna nano SIM i jedna Micro SD kartica. Njegov uređaj TA-1021 (Dual SIM) je došao sa ladicom bez opcije za drugu nano SIM karticu (na predviđeno mjesto ne može fizički stati) premda su na kutiji i SIM ladici otisnuta dva IMEI broja. Na drugim tržištima, poput finskog, Dual SIM Nokia 6 oznake TA-1021 dolazi sa normalnom SIM karticom predviđenom za dva SIM-a.

Kontaktirali smo HMD glede ovog problema i trenutno čekamo službeni odgovor. Kada on stigne članak ćemo nadopunit s novim informacijama. Dok službeni odgovor ne stigne, ne možemo sa sigurnosti reći je li riječ o pojedinačnom slučaju ili je cijela serija uređaja za rusko tržište problematična. Ukoliko je cijela serija ima navedeni problem, moguće je da je FIH umetnuo u uređaj pogrešnu SIM + MicroSD ladicu, odnosno ubacio je ladicu za Nokiju 6 TA-1033 (Single SIM) umjesto ladice za TA-1021 (Dual SIM) koja ima hibridni utor. Ukoliko su  FIH u proizvodnji i HMD & Nokia u pregledu uređaja (ako ih oni nasumično pregledavaju) doista napravili ovakvu kardinalnu pogrešku, zanimljivo će biti vidjeti je li ladica za hibridni utor završila u Single SIM verziji Nokije 6 (TA-1033) namijenjenoj ruskom tržištu.

Naravno, ne možemo sa sigurnošću reći tko je kriv za problem, u tekstu smo nabacili promišljanja, ali kad dođe službeni odgovor HMD-a znat ćemo više.

Dobra je stvar što garancija pokriva ovakve pogreške te je moguće zamijeniti uređaj, ili pak tražiti novac natrag.

via: Suomimobiili.fi

Izvor: Akket.com