Video: #Nokia 8 snima izvrstan zvuk zahvaljujući OZO Audio tehnologiji (usporedba s HTC U11)

YouTube kanal Btekt, uz mnoge videozapise o Nokiji 8, snimio je demonstraciju Nokijine OZO Audio tehnologije i usporedio je s 3D Surround tehnologijom na HTC-u U11. Za cjelovit ugođaj, potrebno je staviti slušalice (obje) i uživati.

YouTube

Kao što ste mogli čuti, Nokia 8 snima odličan zvuk zahvaljujući Nokia OZO Audio tehnologiju, koju smo do sada imali prilike gledati (slušati) na Nokijinoj VR kameri OZO. OZO Audio snima zvuk u 360 stupnjeva i posebno pri reprodukciji preko slušalica primjetno je kako zvuk mijenja smjer i intenzitet u ovisnosti o ponašanju izvora zvuka.

Za snimanje pomoću OZO Audio tehnologije Nokia 8 koristi tri mikrofona, dok je kod OZO kamere riječ o 8 mikrofona. OZO Audio zapravo je set patentiranih načina snimanja zvuka u svim smjerovima, a na Nokiji 8 moguće je fokusirati zvuk te “očistiti” pozadinske zvukove, no za sada još čekamo neke demonstracije te mogućnosti koju HMD naziva jednostavno “Audio Focus”.

Više videa o Nokiji 8 koje je snimio Btekt možete pronaći ovdje, a performanse kamere u uvjetima niskog osvjetljenja komentirali smo ovdje.

Komentar na video usporedbu i OZO Audio slobodno ostavite ispod teksta. 🙂