Zlatno bakrena boja Nokije 8 je odličan izbor, sudeći prema najnovijim glasinama o iPhoneu 8

Jedan od najupečatljivijih detalja mnogobrojnih intervjua koje su dizajneri i direktori Nokije dali o nagrađivanom Fabula dizajnu je način izbora boja. Kako bi pogodili pravu nijansu boje, Nokia je provodila intenzivna istraživanja tržišta i predviđala koje će boje biti u trendu, a zahvaljujući takvom pristupu dobili smo “cyan”, “magentu” i ostale boje viđene na Lumia uređajima.

Možda najveće priznanje Nokijinom dizajnu došlo je od Applea, prilikom predstavljanja iPhone 5C uređaja, kada ih je Nokia podbola na Twitteru porukom “Imitation is the best part of flattery,” koja je dobila 40.000 ritvitova i oko 11.000 oznaka favorita. Kasnije smo saznali da je Nokia prije Applea planirala predstaviti uređaj u “jet black” boji, koju je Apple popularizirao, no Nokia Goldfinger, nasljednik Lumije 1520 nažalost je otkazan od strane Microsofta.

Danas su procurile nove fotografije navodnog iPhonea 8 i to primjerak u boji bakra. Nijansa nije ista onoj koju smo vidjeli na Nokiji 5 ili 6, a ni onoj na Nokiji 8, no ipak je riječ o boji bakra na navedenim uređajima.

Imajući na umu da Apple zapravo nikad nije napravio krivi potez u mobilnoj industriji, mjereno po broju prodanih uređaja, vjerojatno će i bakreni iPhone biti hit, a HMD je ponudivši tu boju na već predstavljenim Nokijama 3, 5 i 6 pokazao da dobro predviđa kretanje tržišta u smislu boje.

via: Mobiili.fi, izvor


 • Ma ja ne želim ni Apple, ni Android, ni bakreno… a na kraju ću završit na nekom Samsung srednjem Androidu…ono…dno dna 😀 To se zove gaženje svake svoje riječi, fuj!


  • pa majka mu stara oko čega vi dramite ko kakve tetkice.

   jarane, pa to ce biti samo jedna boja od mnogih drugih, a pricate kao da ce biti jedina u ponudi.

   ovo je za neke koji zele raznolikost, i meni je prije dosadila crna boja, pa sam uzeo iskljucivo zutu lumiu 1020, evo sad nosam zlatnu xperiu z5, a iduci telefon definitivno mora biti crn.

   ja bih volio da vidim jednom smedju boju boju, neku tamniju verziju, nema bas takvih boja na trzistu. ili nesto tamno zeleno.

   recimo zelena xperia z5 mi se svidja, nju sam imao zelju da kupim, ali u trenutku kupovine za zelenu sam morao cekati da prodje vikend, sto mi se nije dalo, pa sam se odlucio ionako za dobro izgledajucu zlatnu z5.

   https://i.ytimg.com/vi/TUWdUMVa-mI/maxresdefault.jpg


 • Meni se ne sviđa ta bakrena boja, ali tko sam ja, nisam tržište niti masa, samo sam pojedinac, i ne pita me se.

 • tromb

  ne znam za boju, ali imam neki osecaj da ce nokia 8 da razocara. Npr, nece da ima carl zeiss optiku. Nesto me sve ove glasine nisu ubedile da ce da dobije ovu optiku.