Zlatno bakrena boja Nokije 8 je odličan izbor, sudeći prema najnovijim glasinama o iPhoneu 8

Jedan od najupečatljivijih detalja mnogobrojnih intervjua koje su dizajneri i direktori Nokije dali o nagrađivanom Fabula dizajnu je način izbora boja. Kako bi pogodili pravu nijansu boje, Nokia je provodila intenzivna istraživanja tržišta i predviđala koje će boje biti u trendu, a zahvaljujući takvom pristupu dobili smo “cyan”, “magentu” i ostale boje viđene na Lumia uređajima.

Možda najveće priznanje Nokijinom dizajnu došlo je od Applea, prilikom predstavljanja iPhone 5C uređaja, kada ih je Nokia podbola na Twitteru porukom “Imitation is the best part of flattery,” koja je dobila 40.000 ritvitova i oko 11.000 oznaka favorita. Kasnije smo saznali da je Nokia prije Applea planirala predstaviti uređaj u “jet black” boji, koju je Apple popularizirao, no Nokia Goldfinger, nasljednik Lumije 1520 nažalost je otkazan od strane Microsofta.

Danas su procurile nove fotografije navodnog iPhonea 8 i to primjerak u boji bakra. Nijansa nije ista onoj koju smo vidjeli na Nokiji 5 ili 6, a ni onoj na Nokiji 8, no ipak je riječ o boji bakra na navedenim uređajima.

Imajući na umu da Apple zapravo nikad nije napravio krivi potez u mobilnoj industriji, mjereno po broju prodanih uređaja, vjerojatno će i bakreni iPhone biti hit, a HMD je ponudivši tu boju na već predstavljenim Nokijama 3, 5 i 6 pokazao da dobro predviđa kretanje tržišta u smislu boje.

via: Mobiili.fi, izvor