CEO Nokia Technologies odjela dobio mjesto u upravi HMD-a

Gregory Lee, novi glavni izvršni direktor (CEO) Nokia Technologies odjela, koji je na tu poziciju došao kao predsjednika Samsunga za Sjevernu Ameriku, zauzeo je mjesto Nokijina člana u upravnom odboru HMD-a na kojem je do sada sjedio Brad Rodrigues, koji je u Nokia Technologiesu bio zadužen za segmente digitalnog zdravlja, virtualne stvarnosti i licenciranja brenda.

Velika je stvar što će CEO Nokia Technologiesa direktno nadgledati rad HMD-a te pravom veta utjecati na odluke tvrtke. Uzimajući u obzir Leeovu biografiju, jasno je da je riječ o osobi koja odlično poznaje mobilno tržište i možda je jedan od kompetentnijih osoba za nadgledanje rada HMD-a jer je godine proveo na čelu Samsungovog mobilnog odjela, a znamo gdje je Samsung danas.

HMD Global još uvijek nije postavio novog CEO-a nakon što je Arto Nummela napustio tvrtku. Osim Gregoryja, u odboru HMD-a sjede:

  • Wai Leung Chin, predsjednik upravnog odbora – bivši direktor Foxconna (HMD-ov partner u proizvodnji)
  • Jean-Francois Baril, punopravni član – bivši direktor u Nokiji i upravitelj fonda Smart Connect Lp koji je vlasnik HMD-a
  • Pei-Chu Yeh, punopravni član – (bivši) direktor tvrtke Proview International Holdings koja se bavi proizvodnjom elektroničkih uređaja

Zanimljivo je da skoro ništa, osim voditelja i poštanskog pretinca, ne znamo o vlasniku HMD-a, investicijskom fondu Smart Connect Lp. Prosječnom korisniku to nije bitno, no bilo bi zanimljivo znati iz kojih izvora se financira HMD. Sve u svemu, HMD ima novog člana uprave, koji je ujedno i CEO Nokia Technologies odjela i iskusna ličnost na mobilnom tržištu.