Dva nepoznata Nokia uređaja certificirana u Kini (TA-1041, TA-1042)

Kineska nezavisna agencija za odobravanje proizvoda CCC, odnosno China Compulsory Certification, certificirala je dva, za sada, nepoznata modela Nokia smartfona, TA-1041 i TA-1042. Zanimljivo kod oba modela je podrška za Quick Charge, odnosno brzo punjenje što sugerira uređaje srednje ili visoke klase.

Trenutno samo Nokia 8 posjeduje “Quick Charge” u HMD-ovom portfelju Nokia uređaja, pa je možda riječ o Nokiji 8 za kinesko tržište. Budući da su dva uređaja, odnosno modela navedena, moguće je da je uz Nokiju 8 certificiran još jedan uređaj po specifikacijama moćniji od Nokije 6, što odgovara ili Nokiji 7 ili 9.

Malo je rano govoriti o Nokiji 9 kad još ni Nokia 8 nije u prodaji u svim dijelovima svijeta pa je izglednija da je riječ o Nokiji 7. Posljednje što smo o Nokiji 7 čuli je da će možda koristiti Snapdragon 630 ili 660 procesor, što je otkrio GeekBench, a oba procesora podržavaju Quick Charge 4.

 

Roland Quandt sa stranice WinFuture.de doznao je da HMD u bližoj budućnosti priprema još jedan smartfon uz Nokiju 2, no ne zna koji i kada bi trebao biti predstavljen. Možda je upravo taj smartfon certificiran od strane CCC agencije.

via: Suomimobiili.fi