Evleaks: Ovo je #Nokia 2

Uvijek pouzdan izvor informacija iz svijeta mobilne industrije, Evleaks, objavio je fotografiju Nokije 2. Sada je definitivno potvrđeno postojanje ultra jeftinog Android uređaja kojeg HMD planira predstaviti vrlo brzo. Ako je suditi po objavljenoj fotografiji, predstavljanje bi se moglo dogoditi 05.10. (vjerojatno ne u 2 sata ujutro), odnosno dan poslije novih Pixel uređaja. Moguće je i ovdje da je riječ o pogrešnom datumu jer je Nokia 8 prema datumu na renderu trebala biti predstavljena 20.06. a znamo kad je stigla.

Dakle, Nokia 2 će biti jeftinija od Nokije 3, a trebala bi doći s 4,5 inčnim 720p zaslonom, Snapdragonom 212, 8 GB interne memorije, 1 GB RAMa, 8 MP stražnjom i 5 MP prednjom kamerom te pokretati Android 7.1.1. Jučer smo saznali da će uređaj imati relativno veliku bateriju kapaciteta 4000 mAh što definitivno nije loše.

Evan Blass on Twitter

Nokia 2

Dizajn uređaja je nalik na onaj Nokije 3, s polikarbonatnom poleđinom i vjerojatno aluminijskim okvirom. Zahvaljujući prorezu vanjskog zvučnika, podsjeća me na Lumije nižeg cjenovnog ranga (630, 550).

S prednje strane je vidljivo da je uređaj izgubio kapacitivne kontrolne tipke koje su prebačene na zaslon, vjerojatno radi ostvarivanja niže cijene. Nokia 2 će također doći s novim zaobljenim Google widgetom kojeg je HMD prepravio za svoje uređaje. Dapače, čak su Nokia fanovi imali prilike utjecati na izgled widgeta 😊.

Što se vama čini od Nokije 2?