Evleaks: Ovo je #Nokia 2

Uvijek pouzdan izvor informacija iz svijeta mobilne industrije, Evleaks, objavio je fotografiju Nokije 2. Sada je definitivno potvrđeno postojanje ultra jeftinog Android uređaja kojeg HMD planira predstaviti vrlo brzo. Ako je suditi po objavljenoj fotografiji, predstavljanje bi se moglo dogoditi 05.10. (vjerojatno ne u 2 sata ujutro), odnosno dan poslije novih Pixel uređaja. Moguće je i ovdje da je riječ o pogrešnom datumu jer je Nokia 8 prema datumu na renderu trebala biti predstavljena 20.06. a znamo kad je stigla.

Dakle, Nokia 2 će biti jeftinija od Nokije 3, a trebala bi doći s 4,5 inčnim 720p zaslonom, Snapdragonom 212, 8 GB interne memorije, 1 GB RAMa, 8 MP stražnjom i 5 MP prednjom kamerom te pokretati Android 7.1.1. Jučer smo saznali da će uređaj imati relativno veliku bateriju kapaciteta 4000 mAh što definitivno nije loše.

Evan Blass on Twitter

Nokia 2

Dizajn uređaja je nalik na onaj Nokije 3, s polikarbonatnom poleđinom i vjerojatno aluminijskim okvirom. Zahvaljujući prorezu vanjskog zvučnika, podsjeća me na Lumije nižeg cjenovnog ranga (630, 550).

S prednje strane je vidljivo da je uređaj izgubio kapacitivne kontrolne tipke koje su prebačene na zaslon, vjerojatno radi ostvarivanja niže cijene. Nokia 2 će također doći s novim zaobljenim Google widgetom kojeg je HMD prepravio za svoje uređaje. Dapače, čak su Nokia fanovi imali prilike utjecati na izgled widgeta 😊.

Što se vama čini od Nokije 2?

  • luka

    samo neka ne bude puno tjedana razlike izmedju predstavljanja i dolaska mobitela na trziste, a mislim da se android sada moze prilagoditi i za manje rama, samo sto tada dosta aplikacija ne radi, ako bude imao 2gb-jos bolje, ali mi se cini logicnije da ima 1gb jer ako bude imao vise od toga onda ce biti skoro pa jednak nokiji 3, a to bi samo smanjilo prodaju ili jednog ili drugog…

  • luka

    Iako ima samo 1gb rama, mislim da ce biti dovoljno dobar za svakodnevicu, za nezahtjevne korisnike. I (valjda) ce imati snapdragon za razliku od N3. Ako bude dostupan do sredine studenog kupit cu ga iz znatizelje, dok ne dodje nokia 9 (za koju se nadam da ce imati barem 90% od ovog sto sad ima galaxy s8)


    • Još uvijek nije otkriveno hoće li ostati na tih 1 GB RAMa ili će imati barem 2 GB. Mislim da ekstra GB RAMa ne bi trebao puno povećati cijenu