Glasine: O Nokiji 7 i 9, te nasljedniku Nokije 8 kodnog imena B2

Nokia 8 je praktički tek predstavljena i dostupna od ovog mjeseca, a već se pojavljuju špekulacije o možebitnom nasljedniku Nokije 8, koji se prema glasinama vodi pod kodnim imenom B2. Isto tako, pojavile su se nove glasine o Nokiji 7 i 9, no kako ništa od toga ne možemo potvrditi, treba uzeti s dozom rezerve. 

Blog VTechgraphy prenosi da su se na kineskom Baidu forumu pojavile nove glasine o nenajavljenim Nokijama 7 i 9, ali i o nasljedniku Nokije 8 kodnog imena B2.

Glasine o Nokiji 7 kažu da bi trebala biti predstavljena u Kini sljedeći mjesec, što se poklapa s nepoznatim uređajima TA-1041 i TA-1042 koji su nedavno prošli CCC certifikaciju u Kini. Trebala bi koristiti Snapdragon 630 i doći u tri konfiguracije: 3GB RAM-a + 32GB interne memorije, 4GB RAM-a + 32GB interne memorije i 4GB RAM-a + 64GB interne memorije. Sedmica bi trebala posjedovati USB Tip C utor, a navodno i imati Dual-Sight (Bothie) značajku s Nokije 8. O Nokiji 9 je samo rečeno da je po specifikacijama slična Nokiji 8, no za zakrivljenim zaslonom, što se poklapa s prijašnjim glasinama.

Nokia 9: navodni prednji panel te skica uređaja prema glasinama

Najinteresantnija informacija je o navodnom nasljedniku Nokije 8; Nokiji 8 (2018) ili kako će se već zvati, koja nosi kodno ime B2. HMD B2 je lampa pokazuje internet, ali B2 je poznatije kao oznaka američkog bombardera B2-Spirit. Jedino što je spomenuto o uređaju je da bi trebao doći za zaobljenim uglovima i zaslonom preko cijele prednje površine, a poleđine slične onoj na Nokiji 9. B2 inače nije klasično ime koje HMD daje svojim uređajima, nego je više oznaka proizvođača, odnosno tvrtke FIH Mobile. Dok je HMD Nokiju 6 razvijao pod kodnim imenom “Ploča”, FIH ju je vodio u svojoj evidenciji kao D1C. Zapravo, nije ni čudno da se pojavljuje neka priča o nasljedniku Nokije 8 jer je ona trebala biti predstavljena u 6. mjesecu ove godine, a ne u 8. mjesecu.

Valja ponoviti da su ovo glasine i treba ih smatrati takvima. Već sljedeći mjesec bi mogli vidjeti koliko ima istine u njima jer se očekuje predstavljanje Nokije 7 u Kini, ali i Nokije 2 globalno.

Kad smo kod B2-Spirita, evo jedna montaža bombardera kako ispušta nove Nokije 3310 3G. 🙂

via: VTechgraphy

izvor: Baidu 1, Baidu 2