Glasine: Ovako izgleda #Nokia 9; poznata veličina zaslona

Pouzdani izvor s kineskog Nokibar foruma, koji je objavio točne skice Nokije 3310, Nokije 8, Nokije 2 koje se poklapaju s renderima koje je objavio Evleaks te stvarne fotografije Nokije 8 u bakrenoj varijanti prije službene najave, sada je objavio skicu Nokije 9 za koju tvrdi da 90+% odgovara stvarnom uređaju. Navodi i veličinu zaslona koja bi trebala biti 5,7-inča uz 2K (2560×1440 piskela) rezoluciju. Zaslon je navodno AMOLED.

Druge informacije o Nokiji 9 su da uređaj neće imati Nokia logo u gornjem desnom kutu iznad zaslona, već da će logo vjerojatno ići ispod zaslona jer će senzor otiska prsta biti prebačen na poleđinu. Uređaj neće doći za zaslonom omjera 18(,5):9 kakvog koriste Samsung i LG, ali bit će djelomično od ruba do ruba, s manjim mesom ispod i iznad zaslona. Zaslon je prema glasinama zakrivljen, a poleđina uređaja je od stakla. Uređaj bi navodno trebao biti i vodootporan s IP68 certifikatom. Kamera je identična ili bolja od one na Nokiji 8 (2x13MP, ZEISS), tvrdi izvor, a kao pogonski stroj trebao bi biti korišten Snapdragon 835 u kombinaciji sa 6, odnosno izglednije da bude 8GB radne memorije jer HMD nudi varijantu Nokije 8 s 6GB RAM-a.

Osobno mi se sviđa Nokija 9 na ovim skicama, a ako je istinito, drago mi je da neće ići sa zaslonom omjera stranica 18:9, no staklena poleđina je nešto što mi se manje sviđa. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti kako je HMD zamislio Nokiju 9 jednom kada uređaj službeno budu predstavljen.

Izvor: Baidu