HMD nudi 1 ili 2-godišnje osiguranje #Nokia smartfona na području EU

HMD Global je u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz ponudio osiguranje za svoje Nokia smartfone. Osiguranje zapravo pokriva sve kvarove, neovisno o uzroku, odnosno pokrivaju troškove koje standardna dvogodišnja garancija ne priznaje, kao što je oštećeni zaslon uzrokovan padom uređaja.

Osigurati svoju Nokiju možete na 1 ili 2 godine, no uređaj ne smije biti stariji od 14 dana (od dana kupnje), što znači da osiguranje morate planirati kao dio kupnje, a ne nešto što se može naknadno učiniti. Cijena osiguranja ovisi o cijeni uređaja, pa je tako najskuplje za Nokiju 8, a najjeftinije za Nokiju 3. Ponudu možete pogledati ovdje, a cijene slijede u nastavku.

Nokia 8 – €59.95 (12 mj)/€112.95 (24 mj)

Nokia 6 – €27.95 (12 mj)/€54.95 (24 mj)

Nokia 5 –€24.95 (12 mj)/€48.95 (24 mj)

Nokia 3  –€21.95 (12 mj)/€42.95 (24 mj)

Ova ponuda je za sada dostupna isključivo na području EU, dakle i u Hrvatskoj. Uređaj, naravno, mora biti namijenjen EU tržištu da bi bio osiguran. Nadamo se da će ova usluga proširiti i na druge zemlje uskoro.

 

  • Gagi990

    Odlicna stvar sto nude za sve telefone, mada ovo nude mnogi operater sirom sveta.Steta sto ne nude i proizvodjaci, osim za top uredjaje.Mada realno je skupo 112 eura dati a pitanje je hoce li sta otici ti 🙂 Primer meni je na 1520 otisao mikrofon, na 950XL baterija, ali sve je garancija priznala.E sada mozda je dobro radi ako pukne ekran ali je pitanje dal ce 🙂 Tako da ko je trapav ovo je odlicno, ja bih uzeo mozda kad bi davali uz preplatu da se placa ovih 112 eura za N8, kao neka mesecna nadoknada, ali odjednom slabo. E da juce sam isao da uzmem bratu telefon i covek je mi izneo Nokiu 8 i Sony Xperia XZ Premium i iskreno kada sam uzeo Nokiu 8 toliko sam bio sretan radi loga i taj osjecaj da opet Nokiu drzis, ona izbocina za kameru, ne znam to moze samo osjetiti pravi Nokia fan.Mada kroz igranje kroz par minuta ne znam nije to bilo to kao sa Nokiom N serijom i Lumiom 920 i 1520, sto bi rekli ljubav na prvi pogled.Lepo lezi u ruci nema sta, sive je boje bila i mogu reci lepo stoji joj, ali ne znam nije me odusevila, kamera na prvu sto sam slikao u radnji je manje vise ok, ali nije kao u 950 to odmah moram reci.Nisam stigao da usporedim sa s8 jer mi se punio u autu, ali na kraju sam radi stereo zvucnika i 4K HDR10 ekrana odlucio se za Sony, mada kamera iskreno zadnja tesko bih rekao koja je bolja od ova dva uredjaja, mada prednja je bolja u Nokie, radi Zeiss optike to se primeti, Ali nekako mi Sony vise podseca na Lumia dizajn, ne znam uglavnom mi je nekako vise premium u ruci a iskreno i mesto gde je otisak prsta mi je bolji u Sonya.Nekako ne volim kad je ispred ekrana ili iza na sredi telefona, ali mi je kod Samsunga najbolje estetski stavljane kod kamere, mada mnogi ne vole jer ne mogu da dohvate ako imaju malu ruku, dok meni odg.Sve u svemu cena u S radnjama nije velika oko 450 eura, ali je pitanje za koje je trziste, mogu reci N8 je ok telefon ali ja licno cekam 9.Oko 3-4 oktobra mi stize Nokia 6 za nase trziste pa cu malo da se igram sa njome, pa drug ce da je kupi od mene, pa nadam se da kroz igru cu malo primeniti misljenje o N8, mada odmah da kazem ne svidja mi se izgled launchera jer me podseca na Pixel, a po meni Pixel ima jedan od najsiromasnijih launchera.Voleo bih kada bih dodali neke svoje stvari, kao Samsung i LG, mada i Sony i HTC imaju neke svoje sitnice.