HMD otvorio tvornicu u Indoneziji za proizvodnju #Nokia smartfona

Tvrtka HMD Global, nositelj ekskluzivne licence za proizvodnju Nokia smartfona i običnih uređaja, otvorio je novu tvornicu u Indoneziji. Naime, prema nacionalnom zakonu pod akronimom TKDN proizvođač mobilnih uređaja moraju u svojim uređajima imati 30% komponenti lokalnog porijekla, što do ovog tjedna HMD nije udovoljavao i nije mogao prodavati uređaje na tom velikom tržištu.

Nokija 3, 5 i 6 davno su certificirane za indonezijsko tržište, no zbog TKDN zakonske regulative prodaja nije bila moguća. HMD je zajedno s lokalnim tvrtkama poput TSM-a pokrenuo novu tvornicu za sastavljanje uređaja kod kojih će 30,52% komponenti biti proizvedeno u Indoneziji. HMD se odlučio na ovu investiciju jer je Indonezija velika zemlja s populacijom od preko 260 milijuna, a svijest o Nokia brendu na tom prostoru svijeta je izuzetno velika.

HMD Global 14.9. održat će lokalno predstavljanje novih Nokia uređaja u Indoneziji, a nakon toga trebala bi i krenuti prodaja Nokije 3, 5, 6 i 8 proizvedenih na domaćem tržištu.

Lijepo je vidjeti što HMD širi dostupnost, a Indonezija je primjer koliko je zapravo zahtjevno prodavati uređaje na nekim tržištima zbog raznih regulativa. Nadamo se da će osim većeg broja tržišta, HMD povećati i obujam proizvodnje.

Izvor: Nokianesiablog.com (1 & 2)