IDC: Nokia 3310 najprodavaniji obični uređaj u Zapadnoj Europi u 2. kvartalu

Analitičar tvrtke IDC Francisco Jeronimo putem Twittera je objavio da je u 2. kvartalu 2017. godine nova Nokia 3310 bila najprodavaniji obični uređaj na području regije Zapadne Europe. Geografski bi u tu regiju spadalo samo 7 zemalja, odnosno Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska, Francuska, Monako, Nizozemska, Belgija i Luxemburg, no IDC Zapadnu Europu definira kulturološki pa to tržište uključuje i Njemačku, Italiju, Španjolsku, Portugal i druge zemlje.

 

Ovo je poprilično značajan uspjeh za HMD jer su Nokia obični telefoni u 2016. godini izgubili mjesto najprodavanijih običnih telefona. U 2016. Microsoft i HMD kombinirano su prodali 35 milijuna običnih telefona, što je bilo dovoljno za zauzeti 2. mjesto, iza prvog Samsunga koji je prodao 52 milijuna uređaja. Možda se situacija ove godine okrene u HMD-ovu korist.

Posebno nakon predstavljanja 3G verzije Nokije 3310, koja primarno cilja tržište SAD-a i Australije, no i ostalih zemalja gdje je 2G povezivost pri kraju životnoga vijeka. HMD je isto tako osvježio svoja dva najpristupačnija obična telefona – Nokiju 105 i 130, što bi se također trebalo pozitivno odraziti na prodaju.