Nokia 2 bi mogla imati bateriju kapaciteta 4000 mAh?

Prije nekoliko tjedana je izgledna Nokia 2 prošla proces certificiranja FCC agencije. Taj uređaj, zaveden pod kodnim imenima TA-1007, TA-1023, TA-1029 i TA-1035, bi trebao biti još jeftiniji od Nokije 3 ako uzmemo u obzir njegovo pretpostavljeno ime.

Iz prijašnjih glasina smo saznali osnovne specifikacije uređaja, odnosno da bi trebao imati 4,5-inčni 720p zaslon, 8MP stražnju i 5MP prednju kameru, malenih 8GB interne memorije, Snapdragon 212 zajedno s 1 GB RAMa te pokretat Android 7.1.1.

Roland Quandt on Twitter

Just had another look at the FCC docs for the supposed “Nokia 2” from HMD Global (TA-1029 in this case) – they list a 4000mAh (!!!) battery.

Ono što nismo znali je kapacitet baterije. Međutim, tu informaciju je pronašao Roland Quandt sa portala WinFuture.de kopajući kroz objavljene dokumente FCC agencije. Prema dokumentima, Nokia 2, odnosno uređaji s navedenim kodovima, će imati bateriju kapaciteta 4000 mAh.

Ovo je poprilično iznenađenje, ali i realno vrlo moguće s obzirom da svaki uređaj kojeg je HMD predstavio ima svoju specifičnu osobinu. Na primjer, Nokia 3 je odličan omjer uloženog i dobivenog, Nokia 5 izvrsno dizajnirana, Nokia 6 izdržljiva, a Nokia 8 svestrana. Možda je osobina Nokije 2 izdržljivost (baterije)?

Naravno, cijela priča može krenuti i u drugom smjeru imajući na umu da nam još uvijek nije potvrđeno postojanje modela Nokia 2. Dapače, kako je kapacitet baterije od 4000 mAh danas rijetkost u uređajima cjenovnog razreda Nokije 2 (ispod 1000 kn), možda HMD toliki kapacitet ostavlja za Nokia uređaj višeg cjenovnog razreda (Nokia 9?). Ali cijelu stvar na početak vraća punjač koji ima oznake kao i oni pakirani s Nokijama 6, 5 i 3. Sigurno je da u kućište jednostavnijeg i jeftinijeg smartfona lakše stane baterija velikog kapaciteta nego li u kućište složenijeg smartfona. Svakako će baterija od 4000 mAh biti dobrodošla s obzirom da su uređaji koji po jednom punjenju mogu izdržati dva puna dana prava rijetkost.