#Nokia 8 sa 6GB RAM-a službeno potvrđena; cijena 669 eura

HMD Global potvrdio je stranicama winfuture.de i nokioteca.net da uskoro planiraju krenuti s prodajom Nokije 8 sa 6GB radne memorije i 128GB interne memorije, koja će biti dostupna samo u “Polished Blue”, odnosno sjajno plavoj boji.

Moćnija Nokia 8 trebala bi se u Italiji pojaviti već 2. listopada (10. mjesec) po cijeni od 699 eura, odnosno 5.232 kune. Preporučena cijena standardne Nokije 8 je 599 eura, što znači da će verzija s više memorije koštati 100 eura više. Nešto jeftinije proći će kupci u Njemačkoj, gdje će se Nokia 8 6+128 moći kupiti za 669 eura (5.000 kuna), ali od 20. listopada (10. mjesec). Uređaj je potvrđen i za tržište nordijskih zemalja, no cijena i vrijeme dolaska ostaju nepoznanica.

Nije poznato hoće li europske zemlje (ponovno) biti prve u kojima će početi prodaja moćnije Nokije 8, ili će HMD odlučiti Nokiju 8 sa više memorije najprije plasirati na konkurentnija tržišta poput Indije, Kine ili SAD-a. HMD planira sljedeći tjedan predstaviti Nokiju 8 za indijsko tržište, a vidjeli smo da su u Kini certificirani uređaji više cjenovne kategorije, od kojih bi jedan mogao biti Nokia 8. Isto tako HMD je službeno prijavio američkim regulatornim agencijama Nokiju 8 s više memorije te naveo da su našli dodatnog dobavljača zaslona, što sugerira povećanu proizvodnju.

Nokia 8 još službeno nije dostupna na našem ili susjednim tržištima, no iz HMD-a su nam obećali uređaj na test “uskoro”, što znači da bi ubrzo mogao i u prodaju. Na području BIH, trgovina Univerzalno.com prodaje Nokije 8 za 450 eura (3.370 kuna), no riječ je o uvoznoj varijanti.