#Nokia 8 u verziji sa 6GB RAM-a i 128GB memorije prošla FCC

HMD Global prijavio je američkom FCC-u nove verzije Nokije 8 TA-1004 i TA-1012 koje dolaze sa više memorije i drugim poboljšanjima. HMD je prije tjedan dana podnio zahtjev za nadopunu dokumentacije o Nokiji 8, koji je objavljen danas te koji potvrđuje glasine o verziji s više memorije koja se navodno priprema za kinesko i američko (možda i indijsko tržište).

Dodana varijanta Nokije 8 posjeduje 6GB radne memorije i 128GB interne memorije. Dodan je drugi proizvođač LCD monitora Japan Display, što može sugerirati da je HMD povećao proizvodnju i da sam LG nema dovoljno kapaciteta za HMD-ovu Nokiju 8 pa je pronađen dodatni dobavljač. Povećanje proizvodnje poklapa se s glasinama da verzija s više RAM-a prvo ide u SAD i Kinu, dva najveća svjetska tržišta.

Osim više memorije, na spomenutoj Nokiji 8 softverskom nadogradnjom omogućen je WCDMA Band 4 te podrška za ANT+. ANT+ je bežična tehnologija koja omogućuje komunikaciju (razmjenu podataka) između uređaja različitih proizvođača, a najviše se koristi u industrije pametne sportske i zdravstvene opreme.

Nokia 8 s 4GB radne memorije i 64GB interne memorije trenutno je dostupna na velikim europskim tržištima, Bliskom Istoku te manjim državama Azije po preporučenoj cijeni od 600 eura (4.485 kuna), no na većini tržišta cijena je (znatno) manja.

izvor: FCC