Nokia Technologies smanjio cijenu Nokia OZO+ kamere

Što sve možete s 23 500 €? Pada mi mnogo stvari na pamet, ali primjera radi: možete kupiti novi BMW serije 1, vrhunski renovirati stan od 60 m2, postati vlasnik cca 4 000 dionica Nokije, bit faca u lokalnom kafiću par dana… Međutim, vjerovali ili ne, možete kupiti Nokia OZO + kameru. Ako niste znali, Nokia OZO je dobila plus u imenu nakon velike softverske nadogradnje koja joj je donijela znatna poboljšanja u snimanju videa i zvuka.

Nokia Technologies je najavila novo, treće po redu smanjenje cijene OZO kamere. S prvotnih 55 000€ koliko je ova VR kamera koštala na EU tržištu, cijena joj je smanjena na 45 000€ godinu nakon predstavljanja. Sada je nakon gotovo 2 godine od predstavljanja cijena smanjena na 23 500€ što je značajno niše od početne cijene.

Veliko sniženje cijene bi moglo nagovijestiti dolazak druge generacije OZO kamere ili pak nekog novog, znatno unaprijeđenog modela. Trenutno na tržištu OZO nema pravu konkurenciju premda će se, vjerujem, s vremenom i to promijeniti. Nokia je s OZOm otvorila put ka komercijalizaciji VR videa i postigla je pravi uspjeh s obzirom da je jedna od najboljih VR kamera na tržištu koju koriste poznate tvrtke poput Disneyja i ostalih.

Ukoliko vas zanima OZO ili je pak želite kupiti skoknite na službenu stranicu Nokije.