Potvrđeno (ponovno) da će svi #Nokia smartfoni dobiti Android Oreo, uključujući Nokiju 3

“Čist. Siguran. Ažuran”, odnosno “Pure, Secure, Up to Date” krilatica je pod kojom HMD prodaje nove Nokia smartfona za koje se obvezao najmanje dvije godine isporučivati softverska ažuriranja, a to mu donekle omogućuje i činjenica da koristi čisti Android, odnosno Android kakvog je Google zamislio. Svjedoci smo posljednjih mjeseci da HMD redovito isporučuje mjesečna sigurnosna ažuriranjima svim uređajima u seriji, a svaki dan sada očekuje se i puštanje Android 7.1.1 nadogradnje za Nokiju 3.

Iako je HMD, odnosno predstavnici HMD već nekoliko puta izjavila da će Android 8 Oreo biti dostupan za pojedine Nokia Android smartfonu, cijelu situaciju još jednom je potvrdio HMD-ov direktor proizvoda Juho Sarvikas koji je putem Twittera objavio da će Oreo doći na sve predstavljene Nokia Android smartfone, uključujući i Nokiju 3. Nadodao je da ne želi davati točan datum, kako kasnije ne bi bilo problema.

 

Novopredstavljena Nokia 8, koja na tržište stiže pogonjena Androidom 7.1.1, trebala bi biti jedan od prvih uređaja koji će dobiti Oreo ažuriranje, a i sam Google naveo je HMD kao partnera koji će do kraja godine isporučiti uređaje ili nadogradnju na Android 8.0.