Procurila fotografija prednjeg panela Nokije 9?

Nismo u potpunosti sigurni kako će u na kraju izgledati Nokia 9, no objavljena slika možebitnog prednjeg panela Nokije 9 bi nam mogla dati konačnu potvrdu izgleda uređaja. Na kineskom Baidu je objavljena fotografija prednjeg panela Nokije 9 koji odgovara prednjoj strani Nokije 9 na renderu. Jedini problem je što je na slici vidljiva poleđina panela, odnosno njegove komponente (zaslon, trake za povezivanje…). Nadalje, iz ove fotografije se ne može razaznati ni gdje će biti smješten Nokia logo koji prema Nokibaru neće biti klasično gore desno.

Nokia 9 će sudeći po fotografiji isto imati veliku selfie kameru, možda 13 MP kao i kod Nokije 8. Izgledno je da će Nokia 9 imati vrlo male bezele na bočnim stranama te tanke bezele na vrhu i dnu uređaja. To i nije tako loše, jer uređaji sa zaslonom do dna kućišta obično pate od nenamjernih dodira kontrolnih tipki.

Dijagonala zaslona bi mogla biti 5,7 inča što je poželjno danas, no to treba još potvrditi jer izvor fotografije kaže da će imati dijagonalu od 5,45 inča. Uglavnom, mislim da dizajn neće biti problem kod Nokije 9 već količina (inovativne) tehnologije koja će biti u nju ugrađena. Ukoliko želi ostvariti uspjeh na tržištu trebat će imati kompletan hardver, od bežičnog punjenja, nfc-a, LED obavijesti, glance zaslona, stereo zvučnika pa do 3.5 mm utora za slušalice 😊.

Ostaje nam samo vidjeti kada će se uređaj pojaviti. Roland Quandt sa Winfuture.de je rekao kako HMD sprema još jedan uređaj paralelno s Nokijom 2.

Roland Quandt on Twitter

There definitely is another Nokia smartphone coming soon from HMD Global apart from the Nokia 2. No idea when, but there is.

 

Ono što još ne zna je kada će uređaj biti predstavljen. Dakle, postoji vjerojatnost da će HMD plasirati najjeftiniji Nokia uređaj na Androidu zajedno sa Nokijom 9. S obzirom na curenja fotografija uređaj bi se mogao pojaviti do kraja godine. Kako su svi veći tehnološki sajmovi daleko (CES u siječnju, MWC u veljači), ostaje nam jedan gdje je Nokia predstavila prvi android tablet N1. Dakle, kraj studenog, početak prosinca je vrijeme Slush kongresa i možda tamo ugledamo konačni ovogodišnji top model s Nokia logom.

 

Source Baidu

 • nokiainsider
 • nokiainsider

  evo mnogo slika tj uporedbe izmedju huawei p10plus i nokia 8,sve su slike nocne tj slabije osvjetljine,ono sto primjetno je da nokia ima bolje tj prirodne boje i da u vecini slucaja nosi pobjedu,iako je u pitanju veoma mal senzor 1/3 daje fine vidljive rezultate preko 100% zooma,lik prica na kineskom al slike govor sve,obratie paznju u nazivu slika tj pise ta-1052 sav natpis je na kineskom. dajte vase komentare…


  • Meni se općenito čini da sve Nokia kamere do sada imaju problem sa izoštravanjem. Huawei ga je pomeo što se oštrine tiče, ali kvaliteta na Nokiji 8 je ok. Mislim da se može još softverom polirati kamera a najveći problem HMD-a je što nemaju veliki broj ljudi koji to mogu raditi. Ako im Nokia pomogne to bi bilo dobro.


   • Btekt je rekao da je dobio ´Consumer´ update za njegovu Nokiu 8 i da ce onda ubrzo testirati software i izbaciti review.

    Sto se tice kamere, treba pricekati kameru sa lumija, cak i 3rd party aplikacije bolje iskoristavaju kameru na Nokiji 8 negoli onda defaultna.